Hokejisti klubu Vlci Žilina navštívili žilinských zdravotníkov s mikulášskymi darčekmi


Foto: Hokejisti klubu Vlci Žilina navštívili žilinských zdravotníkov s mikulášskymi darčekmi

Tradičné tréningy vymenili počas Mikuláša (6. 12.) žilinskí Vlci a prišli tak potešiť zdravotníkov Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina v poludňajších hodinách. Niesli so sebou plno sladkých ovocných balíčkov.

„V klube sme už vopred premýšľali, komu by sme na Mikuláša mohli urobiť radosť. Spomenuli sme si na zdravotníkov, ktorí to majú v súčasnosti veľmi ťažké. V spolupráci s naším partnerom, ktorý nám dodáva ovocie, sme sa rozhodli, že ich aspoň takto potešíme,“ objasnil dôvod decembrovej návštevy nemocnice asistent trénera Tomáš Harant. Sprevádzala ho dvojica Ondrej Mikula a Stanislav Škorvánek mladší.

Balíčky putovali na oddelenie urgentného príjmu a na oddelenie úrazovej chirurgie. Prevzala ich vedúca sestra PhDr. Beáta Kultanová a lekár MUDr. Jaroslav Hanulák. 

„Každý rok sa snažíme urobiť pekného Mikuláša pre našich zamestnancov, pre ich deti aj hospitalizovaných pacientov. Tento rok je to ešte o čosi mimoriadnejšie, keďže k nám prichádza veľké množstvo darcov, ktorí chcú v ťažkých chvíľach potešiť zdravotníkov aj nezdravotníkov,“ povedala Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina. 


Tento rok mali športového Mikuláša na starosti práve Vlci.

Dodala, že športového Mikuláša zabezpečili tento rok práve Vlci: „Žilinskí hokejisti sú jedinými športovcami, ktorí sa nás dnes rozhodli podporiť. Okrem urgentu podporili aj úrazovku, kde máme väčšinu úrazov práve športových. Je to teda trošku aj symbolické. Veľmi si to vážime a ďakujeme,“ dodala.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu