Tenisová reprezentantka je zo Žiliny a má iba 15 rokov: Počas druhej vlny pandémie som trénovala v zahraničí


Foto: Tenisová reprezentantka je zo Žiliny a má iba 15 rokov: Počas druhej vlny pandémie som trénovala v zahraničí

V rozhovore sa dočítate aj:

  • kedy začala hrať tenis,
  • aké ocenenia získala,
  • ako zvláda školu s prípravou a tréningami,
  • kto ju k tenisu priviedol,
  • čo ju najbližšie čaká.

Ako dlho už hráš tenis?
Tenisu sa venujem už odmalička, začínala som, keď som mala približne štyri roky.

Aké ceny si získala a ktorá bola pre teba tá najvýznamnejšia a prečo?
Za moje najväčšie úspechy považujem 18 finálových účastí a z toho 10 celkových víťazstiev na medzinárodných turnajoch, 6. miesto na majstrovstvách Európy do 16 rokov – Race to Monte Carlo, 22. druhé miesto v európskom rebríčku do 14 rokov a 36. miesto v európskom rebríčku do 16 rokov a to, že som skončila ako slovenská jednotka v rebríčku 3x v mojej kategórii a že som súčasťou Slovenskej reprezentácie.

Ako zvládaš spojenie športu a tvrdého výcviku spolu so školou? Máš aj nejaký voľný čas?
Spájať školu so športom je pre mňa niekedy náročné, ale zároveň je to výzva, najmä kvôli turnajom, ktoré hrám väčšinou v zahraničí, ale doteraz som s tým nemala žiadny väčší problém a učenie stíham, aj keď veľa voľného času nemám.

Kto ťa k športu viedol? Ako si sa k nemu dostala?
K tenisu a celkovo ku športu ma priviedli rodičia. Odmalička sme sa venovali lyžovaniu, plávaniu, bicyklovaniu a turistike, ale tenis ma vždy bavil najviac. Hlavne súťažná časť tenisu ma presvedčila, že sa mu chcem venovať naplno.

Boli u teba chvíle, keď si si povedala, že je toho na teba príliš? Boli nejaké prekážky, ktoré si musela prekonať, prípadne budú v nejakej blízkej budúcnosti?
Niekedy je to pre mňa náročné, všetko zvládať každý deň, ale nikdy som nemala pocit, že by ma tenis prestával baviť alebo by som s ním chcela skončiť, naopak, vždy ma napĺňa a posilňuje.

Ako sa zmenila príprava a tréningy počas koronavírusu? Zmenil sa aj spôsob súťaženia?
Počas prvej vlny koronavírusu som netrénovala, nebolo kde trénovať. Nehrala som vôbec žiadne turnaje. Bolo to potom dosť ťažké znova sa rozbehnúť, ale v druhej vlne som mala príležitosť ísť trénovať do zahraničia, kde som hrala aj turnaje, za čo som bola veľmi vďačná a myslím si, že ma to herne posunulo dopredu.



Čo ťa najbližšie čaká? Je niečo, na čo sa momentálne pripravuješ?
V najbližšej dobe sa chcem pripravovať na ďalšiu sezónu. Chcela by som sa zúčastniť juniorských medzinárodných turnajov tak, aby som dosiahla čo najlepšie rebríčkové umiestenie a mohla sa zúčastňovať medzinárodných turnajov vyšších kategórií. Všetko závisí na tom, ako sa mi bude dariť na turnajoch a ako sa bude vyvíjať situácia ohľadom pandémie. 

Kto je v rodine tvoj najväčší fanúšik? Ako tvoja rodina vníma to, čomu sa venuješ?
V mojej rodine sú mojimi najväčšími fanúšikmi moji rodičia, podporujú ma už odmala, tak ako celá moja rodina, za čo som im nesmierne vďačná.

Ako prebieha tvoj bežný deň?
Počas môjho bežného dňa sa venujem škole a najmä tenisu, či už vo forme tréningov, alebo regenerácie. Snažím sa zapájať aj iné doplnkové športy ako napríklad plávanie, bicyklovanie alebo lyžovanie. Väčšinou sa snažím počas bežného dňa skombinovať tenis s kondičnou prípravou a regeneráciou.

Koľko krajín si počas toho, ako hráš tenis, navštívila? Ktorá krajina ťa najviac zaujala?
Vďaka tenisu som navštívila veľmi veľa krajín, najviac sa mi asi páčilo Dánsko, Portugalsko a Thajsko. Sú to prekrásne krajiny a je tam ešte veľa miest, ktoré by som si chcela ísť raz pozrieť. Taktiež sa mi zapáčila ich kultúra a zvyky.

Aké sú tvoje ambície do budúcna čo sa týka školy? Máš predstavu, čo chceš študovať?
Čo sa týka štúdia, chcela by som aj v budúcnosti zostať pri športe. Veľmi ma zaujíma fyzioterapia a odbory, ktoré sa jej týkajú.

Venuješ sa ešte niečomu popri tenisu? Máš aj iné koníčky či záľuby?
Tenis je môj životný štýl, veľmi ma baví a vždy je na prvom mieste. Ak mi zostane nejaký voľný čas, tak ho rada trávim vonku s kamarátmi alebo nejakými inými športovými aktivitami.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu