Policajti zadržali dvoch vodičov, ktorí pod vplyvom alkoholu nabúrali. Jeden z nich nafúkal až 3,4 promile


Foto: Policajti zadržali dvoch vodičov, ktorí pod vplyvom alkoholu nabúrali. Jeden z nich nafúkal až 3,4 promile Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žiline vyšetruje dva prípady jazdy pod vplyvom alkoholu, ktoré skončili dopravnou nehodou. Po udalostiach zadržali príslušníci Policajného zboru vodičov vo veku 23 a 39 rokov, dnes sú už obaja obvinení.

V prvom prípade vyšetrovateľ obvinil 23-ročného Tomáša (z okresu Bytča) z trestného činu ublíženia na zdraví, z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z trestného činu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Tomáš viedol vo štvrtok 2. decembra vo večerných hodinách osobné auto značky Škoda po ceste druhej triedy v smere od obce Veľké Rovné do obce Kotešová. Počas jazdy z nezistených príčin prešiel mimo vozovku a prednou časťou narazil do stĺpa.

„Po dopravnej nehode sa obvinený muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,13 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu dvoch osôb, ktoré  boli prevezené na ošetrenie. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


V druhom prípade vyšetrovateľ obvinil 39-ročného muža z Poľska a to z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič rovnako vo štvrtok vo večerných hodinách viedol po ceste prvej triedy v smere od Žiliny na Rajec nákladné motorové vozidlo značky IVECO a z nezistených príčin prešiel mimo vozovku.

„Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Obvinený muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 3,42 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ dodala žilinská policajná hovorkyňa.

Okolnosti oboch prípadov sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Nezodpovedným vodičom hrozí okrem zákazu šoférovania aj pobyt vo väzení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina