Pri Bytči horel rodinný dom, hasiči požiar uhasili za menej než hodinu


Foto: Pri Bytči horel rodinný dom, hasiči požiar uhasili za menej než hodinu Foto: Facebook / Hlboké nad Váhom

Vo štvrtok 2. decembra 2021 došlo krátko pred deviatou hodinou večer k požiaru rodinného domu v obci Hlboké nad Váhom (okres Bytča). Žilinské krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) po prijatí hlásenia vyslalo na zásah hasičov zo stanice v Bytči a členov Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) obce Hlboké nad Váhom.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar jednej miestnosti staršieho murovaného jednopodlažného rodinného domu. Na mieste sa nachádzala hliadka Polície. V čase príjazdu hasičov sa v dome nachádzala jedna osoba, ktorá po opustení domu bola nadýchaná splodinami horenia,“ spresnil k prípadu Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Hasiči poskytli zranenej osobe prvú pomoc a na miesto privolali záchrannú zdravotnú službu. Posádka si osobu prevzala do svojej starostlivosti a transportovala ju na ďalšie ošetrenie do zdravotníckeho zaradenia. Objekt museli odpojiť od elektrickej energie a poriadne odvetrať.


Hasičom sa podarilo približne do pol hodiny požiar lokalizovať, postupným odstraňovaním lokálnych ohnísk ho následne úplne zlikvidovali. Celý zásah zvládli za menej než hodinu, po celý čas však museli zasahovať s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Po ukončení zásahu odovzdali miesto členom miestneho DHZ za účelom vykonávania dohľadu.

„Zasahovali 4 profesionálni a 6 dobrovoľných hasičov s 3 kusmi hasičskej techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ dodal M. Kypus.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline