Vodič osobného auta na seba upozornil rýchlou jazdou, po zastavení zamkol dvere. Posádka mala pri sebe drogy


Foto: Vodič osobného auta na seba upozornil rýchlou jazdou, po zastavení zamkol dvere. Posádka mala pri sebe drogy Foto: Colný úrad Žilina

Príslušníci finančnej správy zo Žiliny si počas jazdy všimli pomaly idúce vozidlo, ktoré vzápätí prudko zrýchlilo. Stalo sa tak neďaleko od sídla colného úradu. Auto zastavili pomocou svetelného signalizačného zariadenia a muža a ženu sediacich v uzamknutom vozidle vyzvali na sprístupnenie vnútorných priestorov.

„Pri kontrole pomáhal aj služobný pes, ktorému sa nepozdávalo vodičove sedadlo. Nachádzala sa na ňom otvorená krabička cigariet so zatavenými striekačkami s kryštalickou látkou. Pre podozrenie, že ide o drogy si prišli osoby aj tovar prevziať príslušníci PZ,“ spresnila hovorkyňa žilinských colníkov Božena Chríbiková.

Služobný pes Brit, ktorý je vycvičený na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok, zaňuchal podobný materiál aj v obale od hracích kariet, ktorý sa objavil v poštovej zásielke z Veľkej Británie. Bol v ňom priesvitný plastový obal s bielou kryštalickou látkou určený adresátovi zo Žiliny.

Príslušníci finančnej správy na mieste vykonali narkotest, ktorý vyšiel pozitívne. Aj tomuto prípadu sa už venujú orgány činné v trestnom konaní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina