V Žiline znovu prebieha Hudobný advent, ktorý spríjemňuje predvianočné obdobie


Foto: V Žiline znovu prebieha Hudobný advent, ktorý spríjemňuje predvianočné obdobie

Cieľom Hudobného adventu Žilina 2021, ktorý pripravilo mesto a Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra v spolupráci s umelcami a kultúrnymi inštitúciami, je pomôcť žilinskej kultúre v čase pandémie koronavírusu. 

Druhý ročník udalosti sa začal 28. novembra o 20.00 hod. koncertom žilinských interpretov Štátneho komorného orchestra, ktorý potešil priaznivcov umenia.

Hudobný advent bude trvať až do  23. decembra a na scéne sa predstaví aj sláčikové kvatreto Adventure Strings so speváčkou Barborou Švidraňovou, hudobná skupina Arzén, s inscenáciou Žltá čiara vystúpi Mestské divadlo Žilina a program vyvrcholí v predvečer Štedrého dňa 23. decembra o 20.00 hod. Vianočným koncertom pre celé mesto.


Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa vystúpenia budú konať vždy o 20.00 hod. na YouTube kanáli Mesta Žilina, v Televízii RAJ a Televízii Severka. Odvysielaný program bude na YouTube Mesta Žilina dostupný do 9. januára 2022. Termín a čas repríz v Televízii RAJ a Televízii Severka budú na ich internetových stránkach.   

 „Teším sa, že môžeme Žilinčanom aj tento rok sprostredkovať koncerty a predstavenia našich umelcov a hudobníkov. Pestrý program Hudobného adventu opäť sľubuje príjemný umelecký zážitok. Hoci sme v Žiline museli tento rok pod tlakom aktuálnej epidemickej situácie a opatrení vianočné trhy s kultúrnym programom opäť zrušiť, chceme spríjemniť sviatočné obdobie aspoň v našich domovoch. Verím, že projekt Hudobný advent bude, podobne ako v minulom roku, pozitívne prijatý divákmi i interpretmi,“ povedal primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.                



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu