Mesto Žilina získalo na opatrovateľské služby takmer pol milióna eur


Foto: Mesto Žilina získalo na opatrovateľské služby takmer pol milióna eur Foto: zilina.sk

Projekt sa uskutoční v Žiline od decembra 2021 do februára 2023 a jeho hlavným cieľom skvalitnenie terénnej opatrovateľskej služby. Takmer pol milióna eur získalo mesto ako dotáciu z výzvy z Operačného programu Ľudské zdroje a zabezpečí tak mzdu pre 49 opatrovateliek, ktoré sa budú starať o 130 klientov.

„Realizácia projektu je pre Žilinu nevyhnutná z dôvodu, že počet obyvateľov využívajúcich opatrovateľskú službu, ako aj rozširovanie počtu opatrovateľských hodín u klienta, má rastúcu tendenciu, čomu zodpovedá aj zvyšujúci sa dopyt po službe. Jej význam spočíva v udržaní klienta v jeho prirodzenom domácom prostredí, kde sa cíti najbezpečnejšie a najpohodlnejšie. Nemenej dôležitým cieľom je v tejto ekonomicky ťažkej dobe poznačenej covidom vytvoriť a udržať pracovné miesta opatrovateliek,“ informoval Peter Fiabáne, primátor mesta Žilina.

Doplnil, že nanovšie informácie získané z výskumov demografického vývoja ukazujú, že rasrie priemerný vek obyvateľstva, populácia starne a počet seniorov sa zvyšuje. Práve to je tá skupina ľudí, ktorá bude takúto službu potrebovať.

Projekt Podpora rozvoja domácej opatrovateľskej služby v Žiline podporuje zotrvanie ľudí vo svojom domove. Cieľom je podporiť uzdravenie a zvýšiť kvalitu ich života. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu