Mestskí policajti zadržali muža, ktorý sa pokúšal vlámať do zlatníctva na Mariánskom námestí


Foto: Mestskí policajti zadržali muža, ktorý sa pokúšal vlámať do zlatníctva na Mariánskom námestí Foto: Mestská polícia Žilina

Žilinskí mestskí policajti zadržali dnes v skorých ranných hodinách páchateľa, ktorý sa pokúšal vykradnúť predajňu zlatníctva v centre mesta. Muž stihol poškodiť vstupné dvere do predajne, následne sa dal na útek. 

Pri jeho vypátraní pomohol príslušníkom mestskej polície práve kamerový systém. Vďaka nemu dokázali sledovať únikovú trasu zlodeja, prenasledovať ho a následne úspešne zadržať. 


Zadržaného muža si prevzal vyšetrovateľ Policajného zboru

K pokusu o vlámanie do prevádzky na Mariánskom námestí došlo krátko po štvrtej hodine ráno. Hliadkou bol obmedzený na osobnej slobode 40-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves.

„V súčasnej dobe vykonávame prvotné procesné úkony vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci v súbehu s trestným činom krádeže v štádiu pokusu s cieľom zdokumentovania skutku a jeho objasnenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedol k prípadu žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina