Naše mesto 2015 aj s účasťou Žiliny


Foto: Naše mesto 2015 aj s účasťou Žiliny
Galéria: 8 fotiek

Mesto Žilina sa 12. júna zapojilo do dobrovoľnej aktivity „Naše mesto 2015“ s opravou a natieraním plotu v Dennom centre pre seniorov na sídlisku Vlčince. Projekt „Naše mesto 2015“, s heslom „každý môže prispieť k tomu, ako bude vyzerať mesto, v ktorom žije“, patrí medzi najväčšie firemné dobrovoľné akcie na Slovensku.

Mesto Žilina sa tento rok zapojilo do podujatia „Naše mesto 2015“ s projektom „Oprava a natieranie plotu v Dennom centre pre seniorov, Námestie J. Borodáča v Žiline“. Dobrovoľníci z Mestského úradu v Žiline, 13 neziskových organizácií, 3 firiem a zo Žilinského samosprávneho kraja v doobedňajších hodinách natierali plot a v poobedných hodinách natierali lavičky v komunitnej záhrade.

Projekt podporili aj dve základné školy v Žiline. Učitelia spolu s rodičmi žiakov Základnej školy Karpatskej renovovali oplotenie okolo školy a žiaci Základnej školy v Brodne maľovali školské ihrisko.

„Som rád, že mesto Žilina sa opäť zapojilo do tohto podujatia, ktoré sa koná už po deviatykrát, čím sme pomohli spolu s dobrovoľníkmi skrášliť, rekultivovať a zlepšiť prostredie okolo denného centra aj okolo dvoch základných škôl. Všetkým účastníkom, ktorí priložili pomocnú ruku k tomuto dielu zo srdca ďakujem,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Prvý ročník projektu sa uskutočnil už v roku 2007 v Bratislave a postupne sa pridávali aj ďalšie mestá. Do deviateho ročníka sa okrem Žiliny zapojili tieto mestá Bratislava, Galanta, Košice, Sereď, Šaľa, Partizánske, Spišská Nová Ves, Trnava, Poprad, Liptovský Hrádok, Nové Zámky a Pezinok.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina