V rámci Svetového dňa predčasne narodených detí zasvieti dnes nafialovo aj Budatínsky hrad


Foto: V rámci Svetového dňa predčasne narodených detí zasvieti dnes nafialovo aj Budatínsky hrad Foto: Žilinský samosprávny kraj

Do iniciatívy pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí, ktorý pripadá na 17. novembra, sa tento rok zapojilo aj Považské múzeum v Žiline. Súčasťou tohtoročných novembrových akcií je opäť tradičné purpurové nasvecovanie slovenských dominánt. Počet zapojených samospráv sa pritom neustále zvyšuje.

Tento rok začína reťaz svietenia Bratislavským hradom, ktorý odštartoval purpurovú ilumináciu slovenských dominánt už 15. novembra. Na území mesta Žilina bude rozsvietený Budatínsky hrad aj budova Fakultnej nemocnice s poliklinikou.

V žilinskej pôrodnici sa od začiatku tohto roka narodilo 98 predčasniatok, najmenšie z nich malo len 810 gramov. Predčasne narodené deti, nazývané aj „krehkí bojovníci“ sa rodia pred 37. týždňom tehotenstva.

Hlavná budova polikliniky FNsP Žilina bude odetá do fialovej farby, takisto ako aj samotné oddelenie neonatológie v špecializovanej časti Jednotky intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti o novorodencov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu