Cyklistický pelotón z projektu „Na bicykli deťom“ dnes v Žiline


Foto: Cyklistický pelotón z projektu „Na bicykli deťom“ dnes v Žiline

Dnes 12. júna 2015 mal v sade SNP zastávku cyklistický pelotón z projektu „Na bicykli deťom“. Ide o charitatívnu akciu, ktorú organizuje Občianske združenie Deťom pre život. Účelom 6. ročníka charitatívnej cyklotour je pomôcť deťom s onkologickým ochorením prostredníctvom verejnej zbierky, ktorú organizuje občianske združenie.

Dnes v čase od 9.15 hod. do 10.00 hod. mal zastávku v Sade SNP cyklistický pelotón. Nadšených cyklistov v sade privítali prvý zástupca primátora mesta Žilina Patrik Groma, prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška a z oddelenia mobility odboru dopravy Mestského úradu v Žiline Ľuboš Slebodník. Projekt „Na bicykli deťom“ sa stáva tradíciou, kedy sa skupina nadšencov, podporovateľov a prizvaných hostí vydá naprieč Slovenskom na bicykli. Finančným darom na podporu ťažko chorých detí prispeli aj zamestnanci Mestského úradu v Žiline.

Organizátori akcie plánujú zo zbierok tento rok opäť zorganizovať rekondičné pobyty pre rodiny s onkologicky chorým dieťaťom. Taktiež plánujú pokračovať vo financovaní individuálnej dopravy pre detských onkologických pacientov zdarma po celom Slovensku a zároveň podporiť aj detské onkologické oddelenia v konkrétnych nemocniciach.

Pelotón dnes vyrazil zo Žiliny okolo 10.00 hod. a jeho cesta vedie ďalej naprieč Slovenskom do Trenčína. Zajtra ukončia svoju cestu v Bratislave.

„Žilinčania veria, že ich cesta splní svoj účel a vyzbiera sa dostatok prostriedkov pre tých, ktorí to potrebujú. Chcem sa poďakovať organizátorom tejto akcie, že cesta vedie aj cez Žilinu a Žilinčanom, ktorí podporili toto občianske združenie so šľachetným zámerom,“ povedal prvý zástupca primátora mesta Žilina Patrik Groma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina