Meno zosnulého muža z Bytče zneužili na šírenie hoaxov, pozostalí sú nahnevaní


Foto: Meno zosnulého muža z Bytče zneužili na šírenie hoaxov, pozostalí sú nahnevaní

Polícia Slovenskej republiky dnes upozornila prostredníctvom svojej informačnej stránky na sociálnej sieti na ďalší prípad šírenia nepravdivých informácií (hoaxov). Najnovšie bolo na antivakcinačnú kampaň a šírenie dezinformácií zneužité meno zosnulého mladého muža z okresu Bytča.

Vymyslenú informáciu šírili účty s názvom „Eva Mrázik“ či „Daniela Daniela“ a ďalšie. Podľa zverejnenej správy zomrel istý Tomáš Fulier z obce Veľké Rovné hneď po očkovaní v čakárni. V závere príspevku, ktorý zdieľalo viac ako dvetisíc ľudí, upozorňujú na nebezpečné účinky očkovania.

„Na tento status ste nás mnohí upozornili. Písali nám ľudia, ktorí Tomáša nepoznali, ale aj jeho známi. Vďaka nim sme sa rýchlo spojili s pozostalou rodinou a zistili sme od nej tieto informácie,“ spresňuje polícia.

Priamo od príbuzných sa podarilo zistiť, že dotyčný muž zomrel 10. novembra v nemocnici. Bolo to jeden deň po tom, čo u neho došlo k infarktu a krvácaniu do mozgu (mŕtvici). Napriek veľkej snahe lekárov sa jeho kritický stav nezmenil a muž v nemocnici zomrel.


„Osoba bola podľa svojich príbuzných očkovaná na jar, test v sanitke ukázal negatívny výsledok. Úmrtie osoby nemalo nič spoločné s očkovaním. Pozostalí sú veľmi nahnevaní, že sa na antivakcinačnú kampaň zneužíva meno ich príbuzného. Pritom ešte len dnes je pohreb,“ uvádza ďalej polícia.

Rodina tak okrem nevyhnutností ohľadom poslednej rozlúčky musí riešiť aj nevhodné komentáre na sociálnych sieťach. Príslušníci polície jej preto odporučili podanie trestného oznámenia, na základe neho bude následne možné oficiálne preveriť, či išlo alebo nešlo o trestný čin.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky