V Žiline otvorili obchod so zdravou výživou Bio-racio-dia. Každý produkt najskôr sami skúsili


Foto: V Žiline otvorili obchod so zdravou výživou Bio-racio-dia. Každý produkt najskôr sami skúsili
Galéria: 30 fotiek

Obchodov so zdravou výživou je v súčasnosti v Žiline dostatok a ten, kto má záujem o zdravší životný štýl, o zmenu „štandardov“ v stravovaní, ale aj ľudia s rôznymi intoleranciami, vegetariáni či vegáni, si v dnešnej dobe určite dokážu nájsť tie „svoje“ miesta, kde nakúpia.

Ponuku prednedávnom rozšíril obchod so zdravou výživou Bio-racio-dia v samotnom centre mesta - na Štúrovej ulici pri Mariánskom námestí. A kým väčšina podobných obchodov vzniká tak, že si hľadá dodávateľov, tu je to práve naopak. Za predajňou stojí skúsený tím, ktorý už 12 rokov pôsobí na veľkoobchodnom trhu. No a to prináša výhody aj samotným zákazníkom.

Tí sú tu na prvom mieste. Áno, známe klišé, avšak tu to platí: „Poviete si, to predsa hovorí každý predajca. Prečo si práve my myslíme, že je to skutočne naša najlepšia konkurenčná výhoda? Pretože u nás sa podľa toho aj skutočne riadime, každý jeden deň a pri každom jednom zákazníkovi,“ vysvetľuje Michal Staník z Bio-racio-dia.

Za dlhé roky pôsobenia na veľkoobchodnom trhu vyšperkovali sortiment a dnes ponúkajú len to, čo sami vyskúšali a používajú: „Každý produkt, zaradený do nášho sortimentu, najskôr skúšame my. Všetky naše potraviny, ale aj doplnky výživy, používame v našom každodennom živote a skutočne im veríme. Práve preto vieme zákazníkom poskytnúť o produktoch kvalitné informácie.“

Spokojnosť zákazníka je prvoradá, odmenou je ich vernosť

V neposlednom rade je dôvodom pre návštevu cenotvorba, kde sa podľa Michala vždy snažia vžiť do kože zákazníka. Niektoré skupiny obyvateľov totiž len pre svoju intoleranciu automaticky vynakladajú viac peňazí na stravovanie. 

„Vieme, aké náročné je stravovanie pre celiatikov, a že aj obyčajné veci ako napríklad pečivo, sú pre nich výrazne drahšie a zásadne to zasahuje do ich rozpočtu. Rovnako je to u diabetikov a rôznych ďalších skupín. Preto sa snažíme optimalizovať naše dodávateľské reťazce za účelom čo najnižších cien pre konečného zákazníka,“ vysvetľuje prevádzkovateľ z rodinnej firmy.

Spoločnosť kladie dôraz na zákaznícky servis, vďaka čomu Bio-racio-dia funguje už 12 rokov. Začínali ako veľkoobchod, neskôr vznikol e-shop, a dnes je ďalším krokom kamenná predajňa na Štúrovej v Žiline.

Všetkým zákazníkom, ktorí si tovar objednajú online, sa snažia doručovať v čo najkratšom čase a vždy s „čerešničkou na torte.“ A že sú v tom dobrí, o tom svedčia aj recenzie zákazníkov a fakt, že sú im mnohí zákazníci roky verní.

A čo má byť tou čerešničkou na torte? „No predsa malá pozornosť ku každému nákupu. Máme radi, keď okrem kvalitného tovaru, vyčarujeme našim zákazníkom malý úsmev na tvári. Či už pri internetových objednávkach, alebo aj priamo v našej novej predajni, každý zákazník si domov odnesie aj malý darček od nás,“ dodáva tím Bio-racio-dia.

Stať sa ale môže aj to, že produkt momentálne nemajú alebo sa dá ťažšie zohnať. Aj vtedy vynaložia maximálne úsilie a cez dodávateľské skúsenosti sa snažia zabezpečiť, aby tento produkt vedeli zaobstarať a vyhovieť zákazníkovi. Týka sa to aj sortimentu v predajni, kde načúvajú prianiam ľudí a podľa toho neustále rozširujú paletu sortimentu.


No a čo všetko tu nájdete okrem klasického sortimentu zdravej výživy ako cestoviny, orechy, sušené ovocie, semená, oleje, pochutiny, rastlinné nápoje, sirupy alebo doplnky výživy? Napríklad špičkové čaje, návšteva Bio-racio-dia v Žiline je vďaka nim aj chuťový zážitok:

„V našej ponuke je veľmi široký výber najrôznejších čajov. A na to, aby ich mohli ľudia spoznať a overiť si ich kvalitu, každý deň varíme v našom obchodíku vybraný tip čaju, ktorý môžu zákazníci pri návšteve nášho obchodíku ochutnať,“ vysvetľuje Michal Staník.

Podpora lokálnych producentov a podnikania

Medzi jednoznačne najvyhľadávanejšie produkty zo sortimentu patria kvalitné slovenské ovocné vína a klasický zázvorový nápoj podľa receptúry Charlesa Dickensa z Británie. A práve tie sa dajú ochutnať každú sobotu počas otváracích hodín.

Rochester Ginger je výnimočný nealkoholický nápoj vyrobený vo Veľkej Británii podľa tradičnej receptúry z čias Charlesa Dickensa.

Nákupom navyše podporujete domácu ekonomiku:„Našim najdôležitejším argumentom je, že sme malá rodinná firma. Nákupom v našom obchodíku zákazníci nepodporujú len nás, ale aj poctivých slovenských výrobcov a dodávateľov. Neustále sa totiž snažíme vyberať lokálnych dodávateľov a rozširovať náš sortiment o kvalitu zo Slovenska.“

Otváracie hodiny Bio-racio-dia Žilina sú počas pracovných dní od 9:00 do 18:00 hod. a v sobotu od 9:00 do 13:00 hod.

 

Celý sortiment si môžete pozrieť na www.bioraciodia.sk

 

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Bio-racio-dia