Mariánske námestie bude tento rok zdobiť vianočný stromček z Horného Hričova, mesto ho získalo darom


Foto: Mariánske námestie bude tento rok zdobiť vianočný stromček z Horného Hričova, mesto ho získalo darom Foto: Mesto Žilina

Na Mariánskom námestí v centre Žiliny osadili dnes 10. novembra vianočný stromček. Jedľa srienistá s výškou 13 metrov bola prevezená nákladným vozidlom za pomoci hydraulického zdvíhacieho zariadenia z neďalekej obce Horný Hričov. 

Samospráva získala tento nádherný strom darom od rodiny, ktorá ho mala vysadený na pozemku pri dome. Jedľa bude vyzdobená osvetlením a ozdobami ešte pred začatím adventného obdobia. Slávnostné rozsvietenie stromčeka v centre mesta býva vždy spojené s príchodom Mikuláša.

„Marián a Monika Suchomelovci darovali mestu Žilina 13-metrovú jedľu srienistú (abies concolor), ktorá poteší počas vianočných sviatkov mnoho Žilinčanov. Strom s láskou zasadili Marián a Eva Šarayovci v obci Horný Hričov. Ďakujeme za pekný dar,“ uvádza samospráva na sociálnej sieti.


Jedličku na Mariánskom námestí bude zdobiť niekoľko tisíc LED žiaroviek a asi dve stovky červených dekoratívnych gulí. V roku 2020 získalo mesto Žilina vianočný strom od pána Jozefa Honka z obce Strečno, ten 25-ročnú jedľu taktiež daroval priamo zo svojej záhrady.

Pravú vianočnú atmosféru navodí aj tento rok výzdoba v uliciach centra mesta a v mestských častiach. Samospráva rozsvieti dohromady až dvadsať stromčekov. Najkrajší symbol Vianoc bude na Hlinkovom námestí zdobený LED svetelnou reťazou a veľkými LED snehovými vločkami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina