Od dnešného dňa platia v klientskom centre Mestského úradu v Žiline sprísnené opatrenia


Foto: Od dnešného dňa platia v klientskom centre Mestského úradu v Žiline sprísnené opatrenia

Žilinský mestský úrad sprísňuje od dnes 10. novembra epidemiologické opatrenia. Vstup do klientskeho centra bude  po novom regulovaný, obmedzený je aj počet klientov nachádzajúcich sa v jednom momente vo vnútri centra.

V rámci aktuálne platných opatrení musí byť vyčlenený priestor na jednu osobu 15 metrov štvorcových. K jednému pracovníkovi pri priehradke môže pristupovať len jeden klient. V odôvodnených prípadoch môže kompetentný pracovník centra alebo príslušník mestskej polície vykonávajúci dohľad povoliť aj možnosť doprovodu.

Povinné je prekrytie dýchacích ciest respirátorom, dvojmetrové rozostupy a dezinfekcia rúk. Odporúčané je meranie telesnej teploty. Na tento účel je pri vchode do mestského úradu umiestnený automatický merač.


Otváracie hodiny klientskeho centra sú nezmenené, a to:

  • v pondelok, utorok a vo štvrtok - od 07.30 do 15.30 hod. 
  • v stredu - od 07.30 do 17.00 hod. 
  • v piatok - od 07.30 do 14.00 hod.

V čase od 11.30 do 12.00 hod. sa v priestoroch klientskeho centra uskutočňuje pravidelná dezinfekcia, vtedy nebudú služby pre verejnosť k dispozícii.

Dodržiavanie protiepidemických opatrení v priestoroch úradu bude kontrolovať službukonajúci príslušník mestskej polície. Vedenie mestského úradu žiada občanov, aby pri návšteve dodržiavali aktuálne opatrenia a rešpektovali pokyny pracovníkov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu