Práce na rekonštrukcii dočasných mostov vo Vraní idú podľa plánu, uzavreté budú ešte tri týždne


Foto: Práce na rekonštrukcii dočasných mostov vo Vraní idú podľa plánu, uzavreté budú ešte tri týždne Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť odštartovala 13. októbra rekonštrukčné práce na dočasnom premostení v žilinskej mestskej časti Vranie. Ukončenie prác je naplánované na utorok 30. novembra. Po tomto termíne sa obnoví doprava nielen do Vrania ale aj neďalekých obcí Rudina, Rudinka a Rudinská.

V súčasnosti musia obyvatelia dotknutých lokalít využívať obchádzku dlhú približne desať kilometrov. Napriek tomu, že nejde o veľkú vzdialenosť, cesta im často trvá o niekoľko desiatok minút viac. Dôvodom sú časté kolóny a zdržania na hlavnej trase medzi Žilinou a Čadcou.

Most prispieva ku skvalitneniu života a sociálnemu komfortu ľudí vo Vraní

Po rekonštrukcii bude možné využívať pôvodne dočasné mosty aj po ďalšie roky. Rieku Kysuca premostili ešte v októbri 2015, počas výstavby diaľničného úseku D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno. Cesta do mestskej časti Vranie bola vtedy uzavretá z dôvodu stavby mostov a tunela Považský Chlmec.


Na základe žiadostí občanov a samospráv sa podarilo mosty zachovať aj po ukončení výstavby diaľničného úseku. Už sedem rokov sa tak motoristi dostanú domov plynulejšie a rýchlejšie. V úzkych uliciach Vrania navyše nevznikajú kolízne situácie a dopravné zápchy.

„Premostenie výrazne pomáha k ekologickej ochrane územia, čo sa prejavuje znížením exhalátov, hlučnosti a v neposlednom rade aj nehodovosti. Jeho vybudovanie zlepšilo nielen bezpečnosť a plynulosť premávky, ale výrazne sa podpísalo aj pod zníženie tranzitnej dopravy po miestnych komunikáciách, ktoré neboli dimenzované na takúto dopravnú záťaž,“ spresňuje Národná diaľničná spoločnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu