Príprava priestorov pre novú poštu na Poštovej je v plnom prúde, pribudnú aj parkovacie miesta


Foto: Príprava priestorov pre novú poštu na Poštovej je v plnom prúde, pribudnú aj parkovacie miesta

Obyvatelia žilinského sídliska Vlčince čoskoro získajú pobočku Slovenskej pošty tam, kde boli na ňu roky zvyknutí. Pred začatím rekonštrukcie budovy telekomunikačnej ústredne a pošty na Poštovej ulici bola pobočka presťahovaná do nových priestorov vedľa Klientskeho centra ul. Vysokoškolákov.

Na zmenu adresy Pošty Žilina 8 si mnohí ľudia zvykali len ťažko, od jej otvorenia v budove Europalace sa internetom šírila vlna kritiky a sťažností. Problémom bola najmä nedostačujúca kapacita prevádzky a náročnejšie parkovanie v blízkosti. Vo vonkajšej časti sa zvykli tvoriť dlhé rady ľudí čakajúcich na vybavenie.

V roku 2018 obslúžila presťahovaná pobočka mesačne takmer pätnásťtisíc klientov. Do prenajatých priestorov pri Klientskom centre bola presunutá dočasne z dôvodu odpredaja budovy na Poštovej ulici a jej následnej rekonštrukcie. Slovenská pošta už vtedy potvrdila, že v prípade ekonomicky rentabilnej ponuky priestorov zváži jej premiestnenie.


Po približne štyroch rokoch budú môcť obyvatelia Vlčiniec využívať poštu na pôvodnej adrese, kde bude pre nich výhodnejšie nielen parkovanie ale aj priestorové a kapacitné pomery prevádzky. V súčasnosti prebiehajú vo vnútri budúcej pobočky prípravné práce. V plnom prúde je aj stavebná činnosť v okolí budovy na Poštovej, kde vlastník realizuje rozšírenie parkovacích miest.

Pôvodné pozdĺžne parkovanie bude nahradené kolmým, vďaka čomu sa v okolí biznis centra zvýši kapacita na 41 parkovacích miest. Pre zabezpečenie dostatku voľných plôch však musia pristúpiť k efektívnej regulácii formou sms správy. Každý návštevník a zákazník získa 30 minút na parkovanie zadarmo, každá ďalšia hodina bude spoplatnená sumou 1€, najviac však 4€ za deň.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu