Pri požiari bytového domu na Hájiku v Žiline sa nikto nezranil, zasadne krízový štáb


Foto: Pri požiari bytového domu na Hájiku v Žiline sa nikto nezranil, zasadne krízový štáb

Dnes 4. novembra 2021 došlo krátko pred 11.00 hodinou na žilinskom sídlisku Hájik k požiaru bytového domu na ulici Jura Hronca, pri ktorom sa našťastie nikto nezranil.

„Bytový dom je vo vlastníctve mesta Žilina, nachádza sa v ňom 12 bytov dvojizbových bytov, obývalo ich 24 ľudí.  Požiar zasiahol najvyššie poschodie, rozšíril sa z balkóna bytu. Obyvatelia sú postupne evakuovaní do bezpečia, na ulicu,“ informuje hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Rovnako ako pri požiari mestskej bytovky na Bratislavskej ulici, aj teraz zasadne krízový štáb a bude riešiť situáciu:

„V najbližších hodinách zasadne krízový štáb mesta, bude vyhlasovať mimoriadnu situáciu v súvislosti s požiarom. Na mieste je evakuačný autobus, kde budú postupne zhromažďovaní obyvatelia postihnutých bytov. Vedenie mesta je aktuálne na mieste požiaru, o podrobnostiach budeme informovať,“ dodal hovorca.


V aktuálnom roku ide už o druhý požiar bytovej budovy v Žiline, v polovici mája horel mestský bytový dom na ulici Holého. Aj tu zachvátil požiar podkrovie a strechu budovy, našťastie sa ani v prípade májového požiaru nikto nezranil.

Mesto Žilina podalo v minulosti opakovane pomocnú ruku obyvateľom, ktorých zasiahla obdobná mimoriadna situácia. Zo solidarity poslala žilinská radnica v závere roku 2019 pomoc vo výške 10-tisíc eur mestu Prešov s cieľom prispieť na pokrytie výdavkov na odstraňovanie následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove. Peniaze putovali aj na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu