Muž z Čadce jazdil bez vodičského oprávnenia na aute vyradenom z evidencie a s tromi promile


Foto: Muž z Čadce jazdil bez vodičského oprávnenia na aute vyradenom z evidencie a s tromi promile Foto: KR PZ Žilina

Príslušníkom Policajného zboru z Čadce sa počas uplynulého víkendu podarilo odhaliť vodiča, ktorý jazdil nielen bez vodičského oprávnenia, ale bol aj pod vplyvom alkoholu a viedol auto vyradené z evidencie. Nezodpovednému mužovi nedovolili ďalej pokračovať v jazde a na mieste ho zadržali.

Vodiča idúceho na automobile značky Ford zastavila policajná hliadka v nedeľu 31. októbra v čase krátko po 17:00 hod. na miestnej komunikácii v Čadci. Počas kontroly sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,47 mg/l, čo je v prepočte 3,06 promile.

„Počas vyšetrovania sa zistilo, že za obdobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky v predchádzajúcich 24 mesiacoch bol obvinený muž už postihnutý. Ďalším preverovaním bolo zistené, že vozidlo je vyradené z evidencie vozidiel,“ spresnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Poverený príslušník Policajného zboru v tomto prípade skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi na podanie obžaloby.


Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti

Počas uplynulého týždňa zaevidovali policajti na území Žilinského kraja spolu 43 podgurážených vodičov. Z celkového počtu až 15 vodičov motorových vozidiel nafúkalo hodnotu nad 1 promile. Traja motoristi spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 15 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku. Jeden vodič sa pri kontrole odmietol podrobiť dychovej skúške.

Odmietnutie dychovej skúšky je považované za trestný čin – rovnako ako keby vodič nafúkal nad jedno promile. Polícia môže preto na mieste zadržať vodičský preukaz a obmedziť osobnú slobodu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina