Na skupinu mladíkov v Rosine niekto strieľal zo zbrane, bežcovi v žilinskom lesoparku sa vyhrážali bitkou


Foto: Na skupinu mladíkov v Rosine niekto strieľal zo zbrane, bežcovi v žilinskom lesoparku sa vyhrážali bitkou Foto: ilustračné

Počas uplynulých dní zaregistrovali obyvatelia Žiliny a neďalekej obce Rosina dva prípady ohrozovania zo strany neznámych osôb. Na obidve situácie upozornili verejne prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Jeden z príspevkov však bol po niekoľkých hodinách odstránený.

V prvom prípade išlo o vyhrážanie sa mužovi, ktorý športoval v piatok 22. októbra v podvečerných hodinách v lesoparku Chrasť. V oblasti neďaleko sídliska Solinky stretol krátko po zotmení dvoch mladíkov, tí mali podľa zverejnených informácií úmysel napadnúť ho. Situácia sa našťastie zaobišla bez násilia, dotyčný však varoval spoluobčanov pred možnou hrozbou.

Druhý prípad zaznamenaný v obci Rosina pri Žiline eviduje aj Policajný zbor. V sobotu 23. októbra v neskorších večerných hodinách mala posádka osobného vozidla zastaviť pri skupine mladíkov a následne spustiť paľbu z neznámej zbrane. Podľa informácií, ktoré sa objavili v skupine HAKA na sociálnej sieti, mohlo ísť o airsoftovú zbraň.

„V súvislosti s touto udalosťou sme prijali oznámenie a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku, ako aj určenia jeho právnej kvalifikácie. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obyvatelia mesta Žilina a okolitých obcí by mali zvýšiť opatrnosť pri pohybe vo večerných a nočných hodinách. V prípade, ak spozorujú podozrivé správanie osôb, sú svedkami útoku, či pokusu o napadnutie, môžu sa kedykoľvek obrátiť so žiadosťou o pomoc na linku 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu