V Žiline zhorelo ďalšie osobné auto, silná rana vystrašila obyvateľov Vlčiniec dve hodiny po polnoci


Foto: V Žiline zhorelo ďalšie osobné auto, silná rana vystrašila obyvateľov Vlčiniec dve hodiny po polnoci

Na žilinskom sídlisku Vlčince došlo dnes 25. októbra k požiaru osobného auta. Približne dve hodiny po polnoci otriasol silný výbuch širšiu oblasť v okolí ulice Matice Slovenskej. Hluk zachytili aj obyvatelia okolitých obcí Rosina či Teplička nad Váhom a vzdialenejších mestských častí Rosinky a Trnové.

Obyvatelia sídliska následne spozorovali plamene na parkovisku pri predajni NAY elektrodom. Zaparkované osobné auto sa vznietilo veľmi rýchlo, behom niekoľkých minút zhorelo takmer všetko. Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline po prijatí hlásenia ihneď vyslalo na miesto posádku piatich hasičov s jedným kusom techniky.

Oblasť na krátky čas zahalil hustý biely dym a silný nepríjemný zápach. Hasičom sa podarilo požiar uhasiť do niekoľkých minút, na parkovisko hneď dorazili aj hliadky Policajného zboru.

V rámci sídliska Vlčince ide tento rok už v poradí o tretí požiar osobného vozidla. Niekoľko ďalších zhorelo v posledných mesiacoch aj na sídliskách Hájik a Solinky, neznámy páchatelia podpálili tiež kontajnery na separovaný či komunálny odpad.



Ďalší neznámy páchateľ spôsobil požiar osobných áut zaparkovaných v areáli súkromnej spoločnosti. Neprihlásené automobily dovezené zo zahraničia taktiež kompletne zhoreli. Firme bola spôsobená škoda vo výške približne 50-tusíc eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu