Osobné auto dnes ráno zrazilo v Trstenej dve deti, polícia vyzýva k opatrnosti počas jesenných dní


Foto: Osobné auto dnes ráno zrazilo v Trstenej dve deti, polícia vyzýva k opatrnosti počas jesenných dní Foto: KR PZ Žilina

Dnes 25. októbra 2021 došlo na ceste prvej triedy I/59 v meste Trstená (okres Tvrdošín) k dopravnej nehode, pri ktorej osobné auto zrazilo dve deti. Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky, podľa Krajského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Žiline došlo aj k zraneniam.

Na väčšine územia Žilinského kraja sa v skorých ranných hodinách objavujú husté hmly, s ktorými je spojená znížená viditeľnosť a dohľadnosť. Taktiež sa tvorí námraza a niektoré úseky ciest sú šmykľavé. To všetko predstavuje zvýšené riziko na cestách nielen pre vodičov ale aj chodcov či cyklistov.

„Viditeľnosť je na niektorých miestach len pár metrov, preto treba radšej spomaliť. Počas jazdy v hmle uprednostňujte používanie denných, stretávacích svetiel. Výraznou pomocou sú aj hmlové svetlá, tie však nezabudnite po jazde v hmle vypnúť, nech počas pekného počasia neoslepujete ostatných vodičov. To isté platí ak sa nachádzate v súvislom rade áut,“ uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru.

Na cestách sa v posledných rokoch objavuje čoraz viac vodičov, ktorí nepoužívajú správne, alebo dokonca žiadne osvetlenie svojho auta počas jazdy. Výsledkom je veľmi zle viditeľné vozidlo predstavujúce vysoké riziko kolízie s iným autom či chodcom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina