Telo bývalého policajného hovorcu v Žiline našli potápači po 8 dňoch


Foto: Telo bývalého policajného hovorcu v Žiline našli potápači po 8 dňoch Foto: Polícia SR - Trnavský kraj

Od minulého štvrtku prehľadávali policajní, vojenskí aj súkromní potápači štrkovisko Čierna voda, kde pátrali po kolegovi a bývalom krajskom policajnom hovorcovi v Žiline Igorovi Mahútovi. Dnes oznámila polícia na sociálnej sieti, že jeho telo našli po ôsmich dňoch:

„Pátracia akcia prebiehala na štrkovisku Čierna Voda po našom kolegovi, 61 ročnom policajtovi a potápačovi, ktorý je služobne zaradený na KR PZ Žilina. Nezvestného muža hľadali od štvrtka, ‪14. 10. 2021‬ potápači z viacerých útvarov Policajného zboru, hasiči - potápači so špeciálnou technikov a hyperbarickou komorou. V pátraní nám aktívne pomáhali aj českí policajní potápači z Prezidia ČR a okolie prehľadávali aj vojaci z Vojenského útvaru Sereď. Ďakujeme za pomoc aj súkromnému inštruktorovi plávania a členovi rybárskej stráže,“ informuje Polícia SR v Trnavskom kraji.

Aktívny policajt mal 30 ročnú prax a minulý štvrtok sa bol potápať s kamarátom, tiež policajtom. „Keď sa z vody v poobedných hodinách dlho nevynáral, vyrozumel operačné stredisko cez linku 158 a nahlásil jeho nezvestnosť.  Operačnému uviedol, že jeho kolega je potápač s 30 ročnou praxou a spolu sa ponárali približne v hĺbke okolo 30 metrov,“ dodala polícia.

Po dnešnom náleze ukončila polícia pátranie: „Vo vode sa im podarilo lokalizovať telo muža a vytiahnuť ho z vody von. Na mieste momentálne zasahuje aj privolaný obhliadajúci lekár a poverený policajt začne vo veci formálne preverovanie úmrtia ako prečin usmrtenia. Rodine a kolegom vyjadrujeme úprimnú sústrasť.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj