AKTUÁLNE: V Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku došlo k požiaru, zasahujú hasiči zo štyroch miest


Foto: AKTUÁLNE: V Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku došlo k požiaru, zasahujú hasiči zo štyroch miest
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook / Miroslav Majercik, Mich Ell Formulaone

Dnes 17. októbra 2021 došlo v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku k požiaru. O udalosti informovalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Na prvý výjazd boli vyslaní ružomberskí hasiči v ranných hodinách, približne okolo 07:00 hod. Do nemocnice vyrazilo päť hasičov s tromi kusmi techniky. Podľa prvotnej správy išlo o zadymenie v šatni Ústrednej vojenskej nemocnice.

V čase krátko pred 11:00 hod. však krajské operačné stredisko hasičov informovalo o ďalších výjazdoch príslušníkov na rovnaké miesto. Pri požiari aktuálne zasahujú hasiči z hasičských staníc v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a v Martine.

Podľa slov našich čitateľov vyrážalo krátko pred obedom niekoľko hasičských áut a hasičský evakuačný autobus zo Žiliny. Požiar mal zachvátiť strechu budovy chirurgického pavilónu, hospitalizovaných pacientov museli evakuovať.


Aktualizácia 12:45 hod.

„Dnes ráno o 7:30 vypukol v podkroví na chirurgickom oddelení ÚVN v Ružomberku požiar, ktorého príčinou bol zrejme elektrický skrat. Požiar bol uhasený avšak o približne dve hodiny došlo k znovuvznieteniu. Na mieste zasahujú hasiči zo Žiliny, prítomná je tiež Vojenská polícia,“ spresnil minister obrany Jaroslav Naď.

Vojenská nemocnica začala okamžite s evakuáciou pacientov podľa evakuačného plánu za súčinnosti zdravotníckych zariadení v okolí. Nikto z pacientov ani personálu nebol podľa slov ministra ohrozený na živote.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu