24-ročný muž žiadal policajnú hliadku v Žiline o zastrelenie, prevezený bol na psychiatrické oddelenie


Foto: 24-ročný muž žiadal policajnú hliadku v Žiline o zastrelenie, prevezený bol na psychiatrické oddelenie Foto: Mestská polícia Žilina

V piatok 15. októbra okolo obeda riešili žilinskí mestskí policajti prípad agresívneho muža na Mariánskom námestí. Pozornosť na seba upútal tak, že vulgárne nadával okoloidúcim osobám a rozhadzoval odpadky okolo seba.

„Pri konfrontácii s hliadkou mestskej polície bolo u muža zistené duševné rozpoloženie a požitie alkoholu alebo inej návykovej látky. Muž opakovane žiadal hliadku, aby ho zastrelila,“ spresňuje Mestská polícia Žilina na sociálnej sieti.

Príslušníci preto na miesto privolali rýchlu zdravotnú pomoc, obávali sa nielen o jeho vlastnú bezpečnosť ale aj o bezpečnosť okoloidúcich osôb. Dotyčný však pri pokuse o ošetrenie opľúval posádku záchrannej služby a hliadku mestskej polície.

Policajti boli z tohto dôvodu nútení použiť donucovacie prostriedky. 24-ročný muž bol napokon prevezený do psychiatrického oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina