AKTUÁLNE: V žilinskej nemocnici pribúdajú nezaočkovaní pacienti s covidom, najmladší má 34 rokov


Foto: AKTUÁLNE: V žilinskej nemocnici pribúdajú nezaočkovaní pacienti s covidom, najmladší má 34 rokov Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline informovala dnes 15. októbra o aktuálnej situácii a vývoji pandémie ochorenia COVID-19. Podľa správy na sociálnej sieti je tento týždeň nezhoršená.

„Denne sa však stále pohybujeme na hranici 30 a viac hospitalizovaných COVID pacientov, z nich jedna tretina leží na JIS alebo áro, ktoré sú stále kapacitne plné, no zvládame to práve vďaka prevozom pacientov do iných nemocníc, ktoré majú pacientov menej, prípadne väčšiu kapacitu intenzivistických a áristických lôžok,“ spresňuje nemocnica.

K dnešnému ránu bol celkový počet hospitalizovaných 31 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 3 na umelej pľúcnej ventilácii a ďalší 5 na neinvazívnej ventilácii.

V porovnaní očkovaní - neočkovaní je to 5 očkovaných a 26 neočkovaných. Očkované osoby sú podľa vyjadrenia nemocnice výhradne pacienti s pridruženými diagnózami (onkologickí, závažní kardiopacienti). U neočkovaných sú to mladšie ročníky aj bez iných zdravotných problémov.

„Najmladšími hospitalizovanými sú dnes 3 muži a 1 žena vo veku 34 až 39 rokov, z nich 38-ročná žena a 39-ročný muž priamo na JIS. Všetci štyria nezaočkovaní. Spomedzi zaočkovaných je najmladším hospitalizovaným 65-ročný pán s onkologickým ochorením,“ uvádza FNsP Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline