Okresy Čadca a Kysucké Nové Mesto budú od budúceho týždňa čierne, Žilina zostáva červená


Foto: Okresy Čadca a Kysucké Nové Mesto budú od budúceho týždňa čierne, Žilina zostáva červená

Od pondelka 18. októbra 2021 dôjde k aktualizácii regionálnej charakteristiky Covid automatu, podľa ktorej prejdú okresy na Kysuciach - Čadca a Kysucké Nové Mesto do najťažšieho, tretieho stupňa vyjadreného čiernou farbou.

V Žilinskom kraji nezostane žiadny okres v oranžovej farbe, posledným mohykánom boli Turčianske Teplice. Aj tie sa ale presunú do II. stupňa ohrozenia červenej farby. Červená bude aj Žilina a Martin. Bordová farba automatu bude platiť pre okresy Bytča, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

Aktualizáciu regionálnej charakteristiky automatu schválila na dnešnom zasadnutí Vláda Slovenskej republiky, podľa platnej metodiky budú musieť Kysučania od budúceho týždňa nosiť rúško aj v exteriéri.

Obyvatelia na Kysuciach si nebudú môcť ísť ani zaplávať do wellness centra alebo kúpeľov, rovnako zostanú zatvorené fitness centrá a reštaurácie budú mať povolené len okienkový predaj s rozvozom.


Žilinský kraj druhý v počte nakazených

Za včera pribudlo na Slovensku 1 871 ľudí s pozitívnym PCR testom, z nich takmer 74 % nebolo zaočkovaných. Pribudlo aj 387 pozitívnych na antigénovom testovaní, viac ako 73 % z nich sa doteraz nezaočkovalo. 

„Včera bolo ukončených 12 531 RT-PCR vyšetrení a 18 533 antigénnych testov. Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 475 646 za predchádzajúci deň pribudlo 1 410 očkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 2 276 678 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 1 036 ľudí,“ informuje ministerstvo zdravotníctva.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Prešovskom kraji (549), po ňom nasledoval Žilinský s 404 zistenými pozitívne otestovanými. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu