Na území Žilinského kraja sa dnes ráno objavil prvý sneh, podvečer môže napadnúť aj v Žiline


Foto: Na území Žilinského kraja sa dnes ráno objavil prvý sneh, podvečer môže napadnúť aj v Žiline

Územie Žilinského kraja zasiahlo počas nočných a skorých ranných hodín slabé sneženie. Vonkajšia teplota vzduchu sa na niektorých miestach pohybovala tesne nad nulou, v severnejších okresoch tak mohli obyvatelia pozorovať prvé snehové prehánky. Do zasneženého rána sa prebudili ľudia na Liptove a Orave.

Počas najbližších hodín sa očakáva sneženie aj v okolí Žiliny. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) už vydal prvú výstrahu s najnižším 1. stupňom. Tá platí dnes 13. októbra od 11:35 hod. do 19:00 hod.

V okresoch Žilina, Bytča, Čadca, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín sa očakáva v polohách nad 900 metrov výskyt sneženia, pri ktorom spadne 1 až 5 centimetrov nového snehu.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti ojedinelá, a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádzajú meteorológovia zo SHMÚ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina