Traja muži na Kysuciach strhávali kôru zo stromov a predávali ju, spôsobili škodu za 4500 eur


Foto: Traja muži na Kysuciach strhávali kôru zo stromov a predávali ju, spôsobili škodu za 4500 eur Foto: KR PZ Žilina

Na Kysuciach dochádzalo od apríla do augusta tohto roka k environmentálnej trestnej činnosti. Neznámi páchatelia poškodzovali viaceré stromy tak, že z nich strhávali kôru. 

Podozrivých sa podarilo odhaliť a vypátrať kriminalistom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci a to dôslednou operatívno-pátracou činnosťou. V súčasnosti sú už traja vypátraní muži obvinení.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 41 ročného Ľubomíra, 21 ročného Adriána a 21 ročného Dávida z trestného činu porušovania ochrany stromov a krov spáchaného formou spolupáchateľstva,“ spresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Traja muži mali v období od apríla do augusta poškodiť a zničiť v katastri Kysuckého Nového Mesta minimálne 17 stromov. Išlo o borovice o celkovom objeme minimálne 40 metrov kubických.

Podľa polície z kmeňov stromov zlúpali kôru, ktorú mali následne predať. Týmto konaním vznikla predbežná škoda vo výške 4 500 eur. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina