Most na ulici Obchodná začnú demontovať v piatok 15. októbra vo večerných hodinách


Foto: Most na ulici Obchodná začnú demontovať v piatok 15. októbra vo večerných hodinách Foto: Mesto Žilina

Most pre peších na Obchodnej ulici na sídlisku Vlčince, ktorý je v havarijnom stave a vyžaduje si rekonštrukciu, začnú demontovať už koncom tohto týždňa. Práce sú naplánované od piatku 15. októbra - 22:00 hod. do piatku 22. októbra - 23.00 hod.

Komplexná rekonštrukcia celého mostného objektu za približne 360-tisíc eur začne až v budúcom roku. Kvôli zlému technickému stavu však pristúpila samospráva k úplnej uzávierke a demontáži už teraz. Oprava bude zameraná na výmenu časti podpier, celej nosnej konštrukcie a záchytného bezpečnostného zariadenia.

„Chodci budú nasmerovaní k obchádzkovej trase dočasným dopravným značením, pričom bezpečnosť pohybu v priestore demontovanej lávky bude zabezpečená formou smerovej dosky s výstražným svetlom, mobilným oplotením a betónovými zvodidlami. Súčasne je na Obchodnej ulici vyznačený dočasný priechod pre chodcov, aby bol zabezpečený plynulý pohyb bez výrazných obmedzení,“ spresnil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.


Práce na demontáži mosta si vyžiadajú výluky mestskej hromadnej dopravy

Celková uzávierka cesty a s ňou spojená výluka trolejbusovej dopravy začne v piatok 15. októbra od 23.00 hod., kedy bude vypnuté trakčné vedenie na Obchodnej ulici. Zastávka MHD „Obchodná“ nebude počas víkendu obsluhovaná v oboch smeroch.

Najneskôr v pondelok 18. októbra bude od 04:30 hod. úsek sprejazdnený pre trolejbusy tak, že v mieste demontáže lávky bude premávka presmerovaná striedavo do jedného jazdného pruhu. Zároveň sa pre cestujúcich obnoví obsluha zastávky  mestskej hromadnej dopravy „Obchodná“.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina