Viacero liniek MHD v Žiline musia presmerovať, dôvodom je rekonštrukcia priecestia a demontáž mosta


Foto: Viacero liniek MHD v Žiline musia presmerovať, dôvodom je rekonštrukcia priecestia a demontáž mosta

Žilinský dopravný podnik pristúpi v termíne od 15. do 31. októbra k dočasnej zmene trás niektorých liniek mestskej hromadnej dopravy. Dôvodom sú plánované práce na ceste, ktoré budú prebiehať na sídlisku Vlčince a na Bratislavskej ulici.

„Nadchádzajúce dni sa budú niesť v znamení investícií do infraštruktúry, ktoré dočasne ovplyvnia prevádzku MHD. Dve dopravné obmedzenia v termíne 15. 10. až 21. 10. 2021 si budú vyžadovať úpravu trás liniek,“ spresňuje Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) na svojej internetovej stránke.

Dopravné obmedzenia sa týkajú lokalít v blízkosti autobusových zastávok „Obchodná” na sídlisku Vlčince a „Bratislavská“ v širšom centre mesta.

Rekonštrukcia železničného priecesia na ulici Bratislavská

V termíne od 16. októbra - 07:00 hod. do 21. októbra - 07:00 hod. bude úplne vylúčená doprava cez železničné priecestie trate číslo 126 a ulice Bratislavská. Z toho dôvodu bude linka číslo 24 zo zastávky „Hollého“ v smere Strážov a „Ocieliarska“ v smere na centrum vedená odklonom.

Cestujúci musia rátať aj s prípadnými meškaniami, ktoré môžu byť spôsobené odklonom po náhradných obchádzkových trasách. 


Odstraňovanie lávky pre peších ponad ulicu Obchodná

V termíne od 15. októbra 2021 - 23:00 hod. do 18. októbra - 04:30 hod. bude úplne vylúčená doprava na ulici Obchodná - v úseku medzi križovatkami s ulicou B. S. Timravy a Matice slovenskej.

Linky číslo 4, 5, 6, 7, 14 a 50 zo zastávky „Sv. Cyrila a Metoda“ v smere na „Matice slovenskej“ a opačne budú vedené odklonom mimo zastávku „Obchodná“.

Na uvedených linkách budú z dôvodu zmeny trasy namiesto trolejbusov nasadené autobusy. Aj v tomto prípade sa môžu objaviť malé meškania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny