Náhodní turisti našli v Malej Fatre muža v bezvedomí, napriek veľkej snahe sa ho nepodarilo zachrániť


Foto: Náhodní turisti našli v Malej Fatre muža v bezvedomí, napriek veľkej snahe sa ho nepodarilo zachrániť Foto: Horská záchranná služba

Dnes 10. októbra 2021 prijala tiesňová linka Horskej záchrannej služby (HZS) číslo „18 300“ telefonické hlásenie z chodníka od sedla Vrchpodžiar smerom do sedla Medzirozsutce. Náhodní turisti tam počas svojej cesty našli na zemi ležať neznámeho muža v bezvedomí.

„U muža bola následne zistená neprítomnosť vitálnych funkcií a okamžite prítomnými zahájená telefonicky riadená kardiopulmonálna resuscitácia. Na miesto boli vyslaní záchranári HZS zo Štefanovej a súčasne bola o súčinnosť požiadaná aj posádka leteckých záchranárov,“ spresňuje Horská záchranná služba.


Horskí záchranári po príchode na miesto pokračovali v rozšírenej resuscitácii. Napriek ich obrovskej snahe sa u muža nepodarilo obnoviť vitálne funkcie a lekár z posádky vrtuľníka už len skonštatoval smrť.

Telo nebohého 67 ročného českého turistu následne horskí záchranári transportovali do Štefanovej, kde ho odovzdanli pohrebnej službe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba