Žilinskú nemocnicu dnes mimoriadne navštívil premiér aj minister zdravotníctva, na pomoc prídu vojenskí zdravotníci


Foto: Žilinskú nemocnicu dnes mimoriadne navštívil premiér aj minister zdravotníctva, na pomoc prídu vojenskí zdravotníci

Dnes 10. októbra 2021 v dopoludňajších hodinách sa na pôde žilinskej nemocnice uskutočnila mimoriadna návšteva premiéra, ministra zdravotníctva a policajného prezidenta. Zástupcovia nemocnice hovorili s predstaviteľmi vlády o podpore vojenských zdravotníkov, ktorí prídu pomáhať do COVID pavilónu.

Premiér Eduard Heger, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a policajný prezident Štefan Hamran rokovali s novým riaditeľom FNsP Žilina Eduardom Dorčíkom a lekárskymi zástupcami nemocnice.

Do jednoosobového štatutárneho orgánu, ktorý nahradí predošlý trojčlenný štatutárny orgán v žilinskej nemocnici, bol riaditeľ Eduard Dorčík vymenovaný rozhodnutím ministra zdravotníctva SR Vladimíra Lengvarského. Dorčík pracuje v nemocnici šesť rokov, do funkcie štatutárneho orgánu je vymenovaný len dočasne.

„Vládnu návštevu sme informovali o situácii v našej nemocnici a vývoji zdravotného stavu prijímaných pacientov, ktorý sa veľmi rýchlo zhoršuje a vyžaduje starostlivosť špecializovaného personálu. Aj na základe tohto stavu nám vypomôžu vojenskí zdravotníci,“ spresnila FNsP Žilina.


Nový riaditeľ nemocnice pri tejto príležitosti zdôraznil, že urobí všetko preto, aby zmena organizačnej štruktúry, ktorou sa k 9. októbru 2021 zrušila rada riaditeľov, nenarušila stabilitu a vývoj žilinskej nemocnice.

Eduard Dorčík ako Žilinčan a doterajší člen vedenia, krízového riadenia v pozícii vedúceho oddelenia technických činností FNsP Žilina, prijal menovanie do pozície riaditeľa dočasne na šesť mesiacov. Ide o dobu, dokedy musí prebehnúť výberové konanie na pozíciu riaditeľa.

„Som presvedčený, že napriek situácii, ktorá momentálne vládne v spoločnosti a náročnému obdobiu, ktorým si žilinská nemocnica opätovne prechádza, je dôležité držať spolu. Nechcem, aby sa ktokoľvek cítil zneistený a obával o svoju prácu, o budúcnosť nemocnice. V nemocnici je už vybudovaný silný tím ľudí, ktorí žilinskú nemocnicu poznajú, sú jej bytostnou súčasťou, majú nezištný záujem na jej posune vpred a budú naďalej súčasťou jej vedenia. Chcem kontinuálne nadviazať na doterajšie obdobie, pokračovať v modernizáciách, priniesť ďalšie investície a zmeny, ktoré žilinská nemocnica potrebuje,“ uviedol E. Dorčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu