V obci Kolárovice sa prevrátilo osobné auto, muža s vážnym úrazom hlavy transportovali letecky


Foto: V obci Kolárovice sa prevrátilo osobné auto, muža s vážnym úrazom hlavy transportovali letecky Foto: ilustračné

V sobotu 9. októbra 2021 zasahovali krátko popoludní pri Bytči hasiči a záchranári. Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline prijalo hlásenie o dopravnej nehode v obci Kolárovice. Podľa prvotných informácií išlo o prevrátené vozidlo.

K udalosti došlo v časti Korytné na lesnej ceste. V osobnom aute sa mali nachádzať dvaja muži, pričom spolujazdca našli záchranári pri príchode ležať v bezvedomí mimo vozidla. Vzhľadom na stav zraneného boli požiadaní o súčinnosť aj leteckí záchranári zo Žiliny.

„Po pristátí leteckých záchranárov vedľa miesta nehody si lekár od zasahujúci záchranárov prevzal 47-ročného muža s vážnym úrazom hlavy do svojej starostlivosti. Vzhľadom na rozsah zranení musel byť pacient napojený na umelú pľúcnu ventiláciu,“ spresnila letecká záchranná služba Air Transport Europe.

Muž bol po dopravnej nehode v kritickom stave, po preložení na palubu ho preto urýchlene transportovali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.


Pri vážnej nehode zasahovali leteckí záchranári aj v piatok

Posádka záchranárskeho vrtuľníka zo Žiliny pomáhala aj pri dopravnej nehode dvoch osobných vozidiel v piatok 8. októbra krátko popoludní. K zrážke automobilov došlo za obcou Novoť (okres Námestovo).

Po pristátí v blízkosti miesta nehody si leteckí záchranári prevzali do svojej starostlivosti 21-ročného muža, ktorý pri zrážke utrpel vážne poranenie hlavy a pravej končatiny.

„Po ošetrení bol preložený na palubu vrtuľníka a v umelom spánku na pľúcnej ventilácií bol letecky transportovaný na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku. Ostatní ľahšie zranení účastníci dopravnej nehody ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ uviedla letecká záchranná služba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE