Muž na Hájiku fyzicky napádal iného muža v prítomnosti policajtov, žena v Celulózke skákala autám do cesty


Foto: Muž na Hájiku fyzicky napádal iného muža v prítomnosti policajtov, žena v Celulózke skákala autám do cesty

Žilinskí mestskí policajti sa aj na prelome septembra a októbra zaoberali rôznymi prípadmi. V priebehu 39. týždňa tohto roka zistili a vyriešili celkovo 422 priestupkov na území mesta, ďalších 195 udalostí im nahlásili obyvatelia. Všetky hlásenia boli hliadkami preverené a riešené.

Spomedzi všetkých udalostí informovala Mestská polícia (MP) Žilina opäť o niekoľkých najvážnejších. Prvou bol prípad ženy, ktorá mala vchádzať autám do cesty na ulici Pri celulózke. K udalosti došlo v utorok 28. septembra približne okolo pol jedenástej hodiny dopoludnia. 

Na nebezpečnú situáciu upozornili mestskú políciu telefonicky prechádzajúci motoristi, správa sa objavila aj v dopravnom servise na sociálnej sieti Facebook. Operačné stredisko tam preto  za účelom preverenia oznamu vyslalo hliadku.

„Na mieste zistená žena, ktorá nereagovala na výzvy hliadky, aby upustila od svojho konania, správala sa agresívne, javila známky psychickej poruchy. Použité donucovacie prostriedky. Privolaná sanitka RZP si prevzala pacientku do starostlivosti,“ spresňuje MP Žilina.

Na požiadanie posádky záchrannej zdravotnej služby bola hliadkou vykonaná súčinnosť pri prevoze do nemocnice na psychiatrické oddelenie.


Druhý vážny prípad zaevidovali mestskí policajti na Hlinkovom námestí, kde spozorovali na zemi ležiaceho muža bez reakcie na vonkajšie podnety. Na miesto preto urýchlene privolali záchranárov, ktorí si osobu prevzali do svojej starostlivosti.

„Jednalo sa o muža vo veku asi 40-45 rokov. Hliadkou MP do príchodu sanitky poskytovaná predlekárska pomoc/stabilizovaná poloha a dohľad nad životnými funkciami,“ uviedla mestská polícia.

V treťom prípade išlo o fyzické napadnutie na sídlisku Hájik, kde muž zaútočil na iného muža a to aj v prítomnosti policajnej hliadky. Incident sa stal v nedeľu 3. októbra krátko po 20:00 hod.

„Hliadkou spozorovaný na Námestí mladosti muž, ktorý fyzicky napadol iného muža, ktorému odkopol skateboard, udrel ho do oblasti tváre otvorenou dlaňou a kopol ho do nohy. Muž bol vyzvaný, aby upustil od protiprávneho konania na čo nereagoval a napádal stále osobu,“ spresňuje MP Žilina.

Nakoľko muž odmietol predložiť doklad totožnosti, pokúsil sa o útek a kládol aktívny odpor, hliadka proti nemu zasiahla. Vzhľadom na priebeh situácie museli byť použité aj donucovacie prostriedky za účelom zabránenia protiprávnemu konaniu. Prípadom sa polícia ďalej zaoberá a celá vec je v štádiu riešenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina