Policajti odhalili ďalších nebezpečných vodičov, Škoda Fabia sa v Rosine rútila 105 km/h na štyridsiatke


Foto: Policajti odhalili ďalších nebezpečných vodičov, Škoda Fabia sa v Rosine rútila 105 km/h na štyridsiatke Foto: KR PZ Žilina

Policajti v Žilinskom kraji neustále vykonávajú rôzne náhodné kontroly zamerané na dodržiavanie povinností vodičov. Okrem dychových skúšok sa často zameriavajú aj na rýchlosť, pričom sa im v mnohých prípadoch darí odhaľovať nezodpovedných a nebezpečných motoristov.

Inak tomu nebolo ani v uplynulých dňoch, kedy v Žiline a na Kysuciach natrafili na tri závažné prípady. Vo všetkých išlo o prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti o 60 a viac kilometrov za hodinu.

Prvého vodiča odhalila hliadka v obci Rosina, kde v zóne s rýchlosťou 40 km/h jazdil 33-ročný muž viac ako stovkou. Príslušník Policajného zboru mu nameral rýchlosť až 105 km/h.

V druhom prípade išlo o 43-ročného vodiča, ktorý na ceste prvej triedy I/11 v smere zo Žiliny do Kysuckého Nového Mesta išiel rýchlosťou 155 km/h. Maximálna povolená rýchlosť na uvedenej ceste je 90 km/h.

Posledným nezodpovedne jazdiacim motoristom bol 27-ročný muž, ktorý prekročil rýchlosť o 60 km/h, keď v obci Raková (okres Čadca) išiel rýchlosťou až 110 km/h.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina