Viac ako tisíc domácností v Žilinskom kraji čakajú na začiatku októbra plánované odstávky elektriny


Foto: Viac ako tisíc domácností v Žilinskom kraji čakajú na začiatku októbra plánované odstávky elektriny Foto: Stredoslovenská distribučná, a.s.

Spoločnosť Stredoslovenská distribučná (SSD) pripravuje počas budúceho týždňa niekoľko väčších odstávok elektriny v Žilinskom kraji. Vo väčšine prípadov pôjde o kontrolu a údržbu vedení vysokého napätia. Odstávky sa dotknú stoviek domácností v okresoch Žilina a Námestovo.

Okres Žilina

Lietavská Svinná-Babkov a Lietava majú naplánovanú odstávku elektriny vo štvrtok 7. októbra. V čase od 7:30 do 16:30 hod. prerušia elektrikári distribúciu pre 500 domácností. Urobia tak kvôli pravidelnej lezeckej kontrole vzdušného vedenia vysokého napätia. Cieľom bude vyhľadávanie potenciálnych problémov a prevencia pred poruchami a následnými výpadkami elektriny.


Okres Námestovo

Obyvatelia obce Vavrečka zostanú bez elektrického prúdu v utorok 5. októbra v čase od 7:30 do 15:30 hod. Odstávku pocíti približne 530 odberných miest. Dôvodom obmedzenia dodávky bude aj v tomto prípade lezecká revízia vedenia vysokého napätia.

Odstávky elektriny sú nevyhnutné kvôli charakteru plánovaných prác a najmä bezpečnosti. Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej môžu jednotlivé odstávky ukončiť aj v kratšom čase. Dotknutých obyvateľov však energetici žiadajú, aby sa na obmedzenia patrične pripravili a boli trpezliví.

V prípade, že by sa údržbové práce na energetických zariadeniach nevykonali včas, ohrozilo by to ich spoľahlivú a bezpečnú prevádzku.

Zoznam všetkých odberných miest, ktorých sa odstávky týkajú, je dostupný na internetovej stránke Stredoslovenskej distribučnej www.ssd.sk v časti plánované odstávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Stredoslovenská distribučná, a.s.