Mladí žilinskí atléti boli opäť úspešní, zo súťaží si domov priniesli niekoľko medailí


Foto: Mladí žilinskí atléti boli opäť úspešní, zo súťaží si domov priniesli niekoľko medailí Foto: Atletický oddiel Žilina

Mladí atléti z Atletického oddielu Žilina opäť ukázali svoje kvality a z posledných dvoch súťaži si domov priniesli viacero medailí. Prvé úspechy zaznamenali na majstrovstvách Slovenska v kategórii do 23 rokov a majstrovstvách Slovenska starších žiakov, ktoré sa uskutočnili v druhej polovici septembra v Trnave

Prvú medailovú radosť urobila v kategórii do 23 rokov Emma Paulínyová, tá na súťažiach pravidelne potvrdzuje svoje kvality. Tentokrát v behu na 400 metrov získala bronz a vo svojej najlepšej disciplíne, ktorou je beh na 800 metrov, si vybojovala striebornú medailu.

Veronika Kuricová, ako líderka tohtoročných tabuliek junioriek s výkonom v skokoch, nastupovala do súťaže po menších zdravotných problémoch. Napriek tomu úspešne zvládla vstup do súťaže a po tvrdom boji si zaslúžene domov odniesla striebornú medailu.

Ivo Ondrejík nastúpil s menšou bolesťou nohy, čo sa prejavilo aj na jeho výkone. V súťažnej disciplíne zaostal 4 sekundy za svojim osobným rekordom a to mu stačilo na umiestnenie v druhej desiatke pretekárov.

V kategórii starších sa najviac darilo Richardovi Michlíkovi, ten absolvoval zároveň najviac pretekov počas dvoch súťažných dní. V behu na 60 metrov dosiahol čas 7,90 s a v behu na 150 metrov čas 18,33 s. Osobný rekord mu napokon prekazil vietor, od najlepšej osmičky ho delilo len 0,11 sekundy. Do finále sa však prebojoval v skoku do diaľky s výsledkom 521 cm, čím získal pekné 7.miesto.

Šprintérky Duháčková, Hudecová a Kasajová sa ukázali v súťaži na 60 metrovú vzdialenosť. Z trojice bola najrýchlejšia Alexandra Duháčková, avšak ani to jej nestačilo na postup do finále. Dievčatá následne v zložení Duháčková, Hudecová, Kasajová a Máleková vytvorili štafetu na 4x60 metrov, kde sa umiestnili na 8. mieste. Kristínu Kasajovú potom vystriedala v štafete na 4x300 metrov Dália Kučavíková, vďaka ktorej boli ešte úspešnejšie a získali krásne 5. miesto.

Ďalšia súťaž sa uskutočnila v sobotu 25. septembra v Žiari nad Hronom. Na majstrovstvách Stredoslovenského kraja jednotlivcov mladších a najmladších žiakov pretekali Tomáš Briš, Michal Kocifaj, Alex Tomanica a Filip Machút. Za mladšie žiačky nastúpili Melánia Havrillová, Liana Zubčeková a Vanesa Škorová.


V kategórii najmladších žiakov a žiačok reprezentovali Atletický oddiel Žilina Peťka Duháčková, Samo Brezina a Samo Zábojník.

Najúspešnejší pretekár bol mladší žiak Tomáš Briš, ktorý v každej disciplíne získal medailu a k tomu naviac osobné rekordy. V behu na 60 metrov už v rozbehu posunul svoj osobný rekord z 8,09 s na 8,02 s a vo finále sa dokonca dostal pod 8 sekundovú hranicu s výsledným časom 7,83 s a ziskom striebornej medaile.

Ďalší skvelý čas dosiahol v behu na 150 metrov, keď sa dostal pod métu 20 sekúnd a s časom 19,70 s opäť vyhral striebro. Tretie striebro si vybojoval v skoku do diaľky s osobným rekordom zlepšeným o 23 cm na celkových 473 cm.

Striebornú medailu si vybojoval v behu na 600 metrov Samko Zábojník, ten si taktiež zlepšil svoj osobný rekord takmer o jednu sekundu. Samo pridal aj ďalšie skvelé umiestnenia - v behu na 60 metrov postúpil do finálovej šestky, kde napokon skončil na 6. mieste. Samotný beh bol nesmierne vyrovnaný, prvého a šiesteho pretekára delil rozdiel iba 0,2 sekundy.

Medailu s bronzovým leskom si v strhujúcom finiši vybojoval Michal Kocifaj, po rozhodnutí na základe cieľovej kamery. Tu tretieho a piateho pretekára delil čas 0,08 sekundy. Výsledkom bol osobný rekord zlepšený až o neuveriteľných 7 sekúnd. Ďalšie osobné rekordy zbehol na 60 metrov, kde napokon skončil ako prvý nepostupujúci do finálovej šestky a v behu na 150 metrovej trati skončil na 10. mieste.

Skvelé umiestnenie získal aj Samo Brezina v skoku do diaľky, kde s výkonom 389 centimetrov zlepšil svoj osobný rekord a dosiahol piate miesto. Od získania tretieho miesta ho delilo iba 6 centimetrov. Samo si taktiež v behoch na 60 metrov a 150 metrov zlepšil svoje osobné rekordy.

Piate miesto získala Vanesa Škorová v behu na 600 metrov, k čomu ešte pridala 8. miesto v behu na 150 metrov s novým osobným rekordom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Atletický oddiel Žilina