Bytčický juniáles navštívili stovky ľudí


Foto: Bytčický juniáles navštívili stovky ľudí
Galéria: 6 fotiek

Mesto Žilina opäť organizovalo podujatie Bytčický juniáles, ktorý sa konal na futbalovom ihrisku v Bytčici. Program zahájili III. športové hry seniorov s vnúčatami, ktoré slávnostne otvoril primátor mesta Žilina Igor Choma. Slávnostného otvorenia už tradičného juniálesu sa zúčastnil aj predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár, druhý zástupca primátora mesta Žilina Anton Trnovec a poslanec mestského zastupiteľstva Jozef Juriš. Partnermi podujatia boli Žilinský samosprávny kraj a Jednota dôchodcov na Slovensku – Bytčica.

Mesto Žilina aj v tomto roku organizovalo podujatie Bytčický juniáles, ktorý sa konal v sobotu 6. júna 2015 na futbalovom ihrisku v Bytčici. Program športových hier odštartoval primátor mesta Žilina Igor Choma. „Mesto Žilina teší, že môže podporovať podujatia, ktoré sú venované spoločnému času seniorov a ich vnúčat. Taktiež nás teší, že programom sa môžu kultúrne vyžiť všetci obyvatelia Bytčice, ale aj Žiliny,“ povedal primátor mesta počas príhovoru.

Program o 8.30 hod. odštartovali III. športové hry seniorov s vnúčatami. Predstavili sa desiatky súťažných párov, ktoré si zmerali sily v kopaní jedenástok, v behu, v hode granátom a v iných súťažných disciplínach. Súťažiaci boli ocenení sladkými odmenami a kotlíkovým gulášom.

Poobede začal program futbalovým derby Horní proti Dolným, kde sa diváci tešili z mnoho strelených gólov. Oficiálne otvorenie Bytčického juniálesu odštartoval aj príhovor predsedu Žilinského samosprávneho kraja Juraja Blanára, druhého viceprimátora mesta Žilina Antona Trnovca a poslanca Mestského zastupiteľstva v Žiline za obvod Bytčica, Rosinky, Trnové a Mojšová Lúčka Jozefa Juriša.

Nasledoval kultúrny program, ktorý zahájila Bytčická dychovka s Bytčickými speváčkami. Po nich sa na pódiu predstavilo zoskupenie Ruty šuty a kapela Arzén. Na záver sa predstavil zabávač Štefan Hruštinec, ktorý roztancoval návštevníkov juniálesu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina