VakciZuzka dnes zaočkovala v Kia Slovakia 116 ľudí vakcínou Janssen


Foto: VakciZuzka dnes zaočkovala v Kia Slovakia 116 ľudí vakcínou Janssen Foto: Kia Slovakia

V snahe zrýchliť očkovanie populácie v Žilinskom kraji dnes Kia Slovakia v spolupráci zo Žilinským samosprávnym krajom zorganizovali výjazd mobilnej vakcinačnej linky VakciZuzka priamo do areálu automobilky, vo výrobnom závode sa dobrovoľne zaočkovalo 116 ľudí.

Zamestnanci závodu ako aj pracovníci dodávateľských organizácii využili možnosť sa zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson pohodlne a rýchlo priamo v areáli spoločnosti.

„Sme veľmi radi, že práve v období, keď opäť stúpa počet nakazených koronavírusom na Slovensku, využilo ponuku zaočkovať sa priamo u nás v závode 116 našich zamestnancov a pracovníkov našich dodávateľov. Aj ich rozhodnutie zaočkovať sa prispeje k bezpečnejšiemu pracovnému prostrediu v Kia Slovakia a tiež zvýši počet zaočkovaných v regióne odkiaľ pochádza väčšina našich zamestnancov,“ povedal Tomáš Potoček, hovorca spoločnosti Kia Slovakia.


Zdroj: Kia Slovakia

Dostupnosť očkovania je podľa predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej jedným z kľúčových faktorov pri zvyšovaní zaočkovanosti v regiónoch. Žilinský samosprávny kraj preto už od 19. júla spustil výjazdy mobilnej vakcinačnej linky, ktorej úlohou bolo očkovať priamo v mestách a obciach.

„Za dva mesiace činnosti VakciZuzky sa nám podarilo zaočkovať 4 523 obyvateľov v 91 obciach a mestách. Pre niektoré regióny to predstavuje zvýšenie zaočkovanosti aj o 8 %, čo je dobrou správou pre naše nemocnice.“ Pre župu nejde o prvé takéto očkovanie, v spolupráci s ďalšími zamestnávateľmi v kraji zaočkovala už viac než 800 pracovníkov.

„Vítam iniciatívu spoločnosti Kia umožniť pracovníkom zaočkovať sa priamo vo výrobnom závode. Je to dôležitý a zodpovedný krok k tomu, aby sme udržali v chode ekonomiku v prípade ďalšieho ataku pandémie,“ uzavrela županka. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Kia Slovakia