Dve lekárky žilinskej nemocnice zvíťazili v prestížnej ankete TOP lekári na Slovensku


Foto: Dve lekárky žilinskej nemocnice zvíťazili v prestížnej ankete TOP lekári na Slovensku Foto: Víťazky ankety TOP Lekár - MUDr. Marta Kučeráková a MUDr. Nina Ľorková

Prestížna anketa Zdravotníckych novín TOP lekári na Slovensku pozná svojich víťazov, medzi ktorých patrí aj päť lekárov Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina. Dve žilinské lekárky si na základe celoslovenského hlasovania verejnosti dokonca odniesli najvyšší titul Top lekár vo svojej kategórii.

Medzi desiatimi doktormi, ktorí si počas konferencie Slovenské zdravotníctvo 2021 prevzali vo štvrtok 23. septembra 2021 v bratislavskom Národnom futbalovom štadióne ocenenie Top lekár na Slovensku, boli až dvaja zástupcovia žilinskej nemocnice. V kategórii hematológia získala celoslovenské prvenstvo vedúca lekárka oddelenia hematológie a krvnej banky FNsP Žilina MUDr. Marta Kučeráková.

V odbore Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia zvolila verejnosť za Top lekára na Slovensku primárku oddelenia Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie FNsP Žilina MUDr. Ninu Ľorkovú. Ako uviedol generálny riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Stalmašek, pre krajskú nemocnicu je to významný úspech a ocenenie výnimočnej práce oboch lekárok a ich oddelení.

„Naši kolegovia boli nominovaní medzi odborníkmi z celého Slovenska a výsledok ankety jasne ukázal, že aj v Žiline máme špičkových profesionálov, ktorí robia výbornú medicínu a navyše s profesionálnou a ľudskou starostlivosťou o pacientov. Sme hrdí na našich lekárov a úprimne im gratulujeme, pretože svojou prácou a úspechmi robia dobré meno celej žilinskej nemocnici, za čo im veľmi ďakujeme,“ povedal generálny riaditeľ FNsP Žilina.

Ocenenie pre TOP lekárky. Zdroj: FNsP Žilina

Vedúca lekárka hematológie a krvnej banky Marta Kučeráková ocenenie nečakala. „Myslím si, že sú osobnosti v našom odbore, ktoré by si to zaslúžili viac ako ja a neboli ani medzi nominovanými. Vážim si však, že ľudia posielali hlasy a prejavili tak podporu nášmu oddeleniu, lebo toto ocenenie nie je o jednom človeku, ale o práci celého kolektívu hematológie,“ priblížila M. Kučeráková.

Primárka oddelenia FBLR Nina Ľorková potvrdila, že aj v kategórii Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie boli nominovaní vynikajúci fyziatri. „Som preto veľmi prekvapená, no úprimne si to vážim. Toto ocenenie však nie je len moje, je to ocenenie pre celý kolektív nášho pracoviska. Pacienti svojimi hlasmi takto poďakovali našim fundovaným a ľudsky naladeným pani doktorkám, fyzioterapeutom, sestrám, masérom i prevádzkovým zamestnancom za poctivý, zodpovedný a etický prístup k svojej práci. Ďakujeme za každý jeden hlas,“ dodala N. Ľorková.


Lekári žilinskej nemocnice bodovali tiež v ďalších kategóriách. Primár oddelenia pediatrickej ortopédie FNsP Žilina MUDr. Juraj Popluhár, PhD., MBA obsadil druhé miesto v špecializácii ortopédia. Rovnako na striebornej priečke sa umiestnil v odbore neurochirurgia primár oddelenia neurochirurgie FNsP Žilina MUDr. Ivan Mačuga, MBA a v poradí druhou najlepšou lekárkou v rámci paliatívnej medicíny sa stala poverená primárka oddelenia Liečebne dlhodobo chorých FNsP Žilina MUDr. Terézia Poradovská.

Zdroj: FNsP Žilina

Víťazi ankety TOP LEKÁRI NA SLOVENSKU 2021 za FNsP Žilina

HEMATOLÓGIA, MUDr. Marta Kučeráková

Vedúca lekárka oddelenia hematológie a krvnej banky FNsP Žilina. Hematológii a predovšetkým transfúziológii sa venuje s mimoriadnym záujmom, odbornosťou a obetavosťou nad rámec bežnej praxe. V spolupráci s Národnou transfúznou službou rieši zložité prípady pacientov nielen z okolia Žiliny, ale tiež z iných regiónov mimo rozsiahlej spádovej oblasti žilinskej nemocnice. S dôverou sa na ňu obracajú kolegovia aj pri riešení vyšetrení komplikovaných protilátok u tehotných žien z celého Slovenska. V spolupráci s Klinickou biochémiou sa jej podarilo rozbehnúť genotypovanie krvných skupín a Rh faktorov. Je členkou Výboru slovenskej hematologickej a transfúziologickej spoločnosti.

FYZIATRIA, BALNEOLÓGIA A LIEČEBNÁ REHABILITÁCIA, MUDr. Nina Ľorková

Primárka oddelenia Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie FNsP Žilina. Vďaka rokom práce a veľkému počtu pacientov je skúsenou lekárkou, ktorá viedla do doby obmedzenia činnosti z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 okrem ambulantnej aj lôžkovú časť oddelenia. Mimoriadne aktívne pracuje na ambulancii, ktorá je vzhľadom na jej spádovú oblasť jednou z najvyťaženejších. Do rehabilitácií pacientov sa snaží zaradiť nielen fyzikálne procedúry, fyzioterapiu, ale využíva i ergoterapiu a pracuje s pacientmi novými metódami, aby boli rehabilitovaní po všetkých stránkach tela aj duše.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina