Mladíci kradli chovateľské potreby, vodoinštalačný materiál aj mäso


Foto: Mladíci kradli chovateľské potreby, vodoinštalačný materiál aj mäso
Galéria: 5 fotiek

Ešte neplnoletí mladíci sa uchýlili k prečinu krádeže, a to opakovane. Skutky sa stali v Liptovskom Mikuláši v priebehu mája. “Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši dôslednou operatívno-pátracou činnosťou odhalili podozrivých z majetkovej trestnej činnosti. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Mikuláš obvinil dvoch mladistvých vo veku 16 a 17 rokov v dvoch skutkoch z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík

Mladíci vykradli sklady opakovane

Sortiment toho, čo mladiství ukradli, sa líšil. Týmto konaním však spôsobili škodu, ktorá bola predbežne vyčíslená až na 10 tisíc eur. Časť z ukradnutých vecí pravdepodobne stihli predať. “Obvinení mladiství sa začiatkom mesiaca máj 2015 v Liptovskom Mikuláši vlámali do skladových priestorov, z ktorých odcudzili rôzne chovateľské potreby (akváriové rastliny, klietky pre zvieratá aj hračky pre psov). V druhom skutku sa 28. mája 2015 v nočných hodinách vlámali do kotolne so skladom v Liptovskom Mikuláši. Z objektu si odniesli rôzny vodoinštalačný materiál (radiátory, ventily, vodovodné batérie, čerpadlá, merače vody aj káble z farebného kovu) a rôzne mäso (hovädzie, bravčové aj kuracie). Uvedeným konaním bola celkovo spôsobená predbežná škoda vo výške 10.000.-€. Počas vyšetrovania policajti zaistili časť odcudzených vecí,” doplnil Moravčík.

Horná hranica troch rokov

Zlodejom teraz za ich konanie hrozí väzenie, jeden z nich bol vzatý do väzby. “Poverený príslušník Policajného zboru na staršieho z obvinených mladistvých spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby (ten bol akceptovaný a obvinený mladistvý je stíhaný väzobne), druhý obvinený mladistvý je stíhaný na slobode. Obvineným mladistvým hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri mesiace až 18 mesiacov,” uzavrel policajný hovorca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ