Vyše štvrtina pozitívnych PCR testov za včera je zo Žilinského kraja, opäť prevládajú nezaočkovaní


Foto: Vyše štvrtina pozitívnych PCR testov za včera je zo Žilinského kraja, opäť prevládajú nezaočkovaní Foto: ilustračné - FNsP ZA

V Žilinskom kraji sú aktuálne všetky okresy najmenej v stupni ostražitosti oranžovej farby, tri - Bytča, Žilina a Martin, sú v prvom stupni ohrozenia červenej farby. Od pondelka platia pre Žilinčanov prísnejšie opatrenia, v interiéri je povinné nosenie respirátora namiesto rúška.

Zhoršujúci trend potvrdili aj výsledky za včerajšie testovanie metódou PCR, kedy na Slovensku pribudlo 880 ľudí s pozitívnym testom. Až 27 percent z nich pochádza zo Žilinského kraja. Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky informovalo, že 75 percent pozitívne odhalených nebolo zaočkovaných.

V testoch dosahuje absolútnu dominanciu Delta variant vírusu: „Včera bolo ukončených 10 475 RT-PCR vyšetrení a 16 664 antigénnych testov. Delta variant vírusu má v sekvenovaných vzorkách za uplynulý týždeň stopercentné zastúpenie. Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Žilinskom kraji (244),“ informuje rezort zdravotníctva.

Aktuálne si v nemocniciach vyžaduje hospitalizáciu 438 pacientov, nezaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných je vyše 83 percent z nich. Doterajšia prax ukazuje že očkovanie znižuje šancu nákazy, hospitalizácie aj úmrtia. Za včerajší deň pribudlo sedem úmrtí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu