AKTUÁLNE: Mesto neposkytne pozemky pod kruhový objazd pre plánovaný LIDL, návrh odmietli poslanci. Druhýkrát


Foto: AKTUÁLNE: Mesto neposkytne pozemky pod kruhový objazd pre plánovaný LIDL, návrh odmietli poslanci. Druhýkrát

Na dnešnom zasadnutí MZ v Žiline neprešiel poslanecký návrh Martina Kapitulíka, podľa ktorého mestskí poslanci opäť rozhodovali o možnosti vzájomného majetkového vysporiadania so spoločnosťou Lidl, ktorej by zmeny umožnili vybudovať kruhový objazd a predajňu na Bôriku. V poradí už piatu v Žiline, necelých 800 metrov od predajne na Hlinách.

Na schválenie materiálu bolo potrebných 60 percent poslancov, návrh len tesne neprešiel. Spoločnosť chcela vybudovať v Žiline zelenú predajňu, zároveň plánovala ako benefit pre obyvateľov vybudovať kruhový objazd, ktorý by slúžil verejnosti aj návštevníkom zamýšľanej predajne.

Žilinskí mestskí poslanci po diskusii odmietli podobný návrh, ktorého podstatou bola zámena, odpredaj alebo zriadenie vecného bremena pre vybudovanie okružnej križovatky a predajne, už v poradí druhýkrát. Ponuku Lidlu odmietli aj v závere minulého roka.

Územný plán v mieste dovoľuje aj vybudovanie predajne, či spoločnosť bude pokračovať v pláne rozvoja územia za účelom vybudovania obchodu s potravinami a priľahlým parkoviskom, ukáže až čas. Predstaviteľ spoločnosti Lidl priamo na online rokovaní v decembri uviedol, že pôvodne zvažovali iné varianty dopravného napojenia, ktoré mali počítať s riešením bez kruhovej križovatky a potreby využitia mestských pozemkov. 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu