V Žiline vznikne ďalšia športová trieda, špecializovaná bude na loptové hry hádzaná, basketbal a iné


Foto: V Žiline vznikne ďalšia športová trieda, špecializovaná bude na loptové hry hádzaná, basketbal a iné Foto: ilustračné - pixabay.org

Vytvorenie novej športovej triedy so zameraním na loptové hry hádzaná, basketbal a iné na Základnej škole Námestie mladosti 1 od septembra 2022 schválili pred malou chvíľou poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline, o zriadení osobitnej triedy so športovou prípravou požiadala základná škola. Predpokladaný počet žiakov v úvodnom školskom roku 2022/2023 je na úrovni 15 až 29 žiakov.

Talentovaní žiaci sa budú v triede so začiatkom od 5. ročníka špecializovať na hádzanú a basketbal, a to aj vďaka spolupráci s BKM Žilina - Závodie OZ a Slovan Malá Fatra – hádzanárskym klubom Žilina. Prvé skúšky by sa mali konať budúci rok v máji a zúčastniť sa výberu budú môcť žiačky so záujmom o loptové hry, ktoré úspešne ukončia 4. ročník základnej školy.

S vytvorením špecializovanej športovej triedy súhlasila jednohlasne aj Rada školy, v kritériách výberu bude zohrávať rolu zdravotný stav, o ktorom rozhodne lekár, telesná stavba ako výška či hmotnosť a vôľové, psychické vlastnosti spolu so schopnosťou pracovať v kolektíve, čo by mal posúdiť školský psychológ.

Základná škola Námestie mladosti 1 sa nachádza na sídlisku Hájik, v Závodí na Základnej škole s materskou školou Školská 49 funguje trieda pre rozvoj športového nadania v kolektívnom športe futbal. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu