Mladá žena sa po polnoci plavila sama na člne, pomohli jej policajti


Foto: Mladá žena sa po polnoci plavila sama na člne, pomohli jej policajti Foto: privatjanis.php5.sk

Kuriózny prípad so šťastným koncom sa udial v noci zo soboty 06. júna na nedeľu 07. júna v Sielnickej zátoke (okres Liptovský Mikuláš). Polícia v tom čase vykonávala kontrolu výkonu rybárskeho práva na vodnom diele Liptovská Mara, pričom začula volanie o pomoc. To prichádzalo z vodnej hladiny - od mladej 18 ročnej ženy.

Sama na člne, unášala ju voda

“Policajná hliadka okamžite išla k miestu odkiaľ prichádzal ženský krik. Z brehu svietili na hladinu a vo vzdialenosti niekoľko sto metrov od brehu spozorovali malý nafukovací čln, v ktorom bola žena. Tá kričala a prosila o pomoc. Policajná hliadka ihneď kontaktovala príslušníkov hasičského a záchranného zboru, ktorých požiadala o spoluprácu. Do ich príchodu sa policajti snažili ženu ukľudniť, pretože mala strach, že sa môže čln prevrátiť,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Žena nasadla do nafukovacieho člna bez ďalších ľudí a navyše aj bez pádla. “Po príchode hasičov s člnom ich policajti navigovali až na miesto, kde sa nachádzala žena v člne. Hasiči ju následne dostali bezpečne na breh. Následným preverovaním bolo zistené, že žena si sadla do nafukovacieho člna a nezobrala si pádla na veslovanie. Následne ju prúdy Liptovskej Mary odniesli ďalej od brehu. Mala strach a nevedela sa dostať späť na breh,” dodal Moravčík.

Prípad sa našťastie skončil dobre. Policajti svojím okamžitým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a spoločne s hasičmi zachránili 18 ročnú ženu (z okresu Ružomberok).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ