Na území Žilinského kraja zmizlo ďalšie osobné auto, zlodeji tentokrát ukradli Daciu Duster


Foto: Na území Žilinského kraja zmizlo ďalšie osobné auto, zlodeji tentokrát ukradli Daciu Duster

Na území Žilinského kraja opäť vyčíňali zlodeji áut. Koncom augusta odcudzili osobné vozidlo značky Dacia Duster bielej farby, ktoré parkovalo na Sucháčkovej ulici v Martine. O prípade informuje skupina HAKA na sociálnej sieti.

Ku krádeži došlo v období od nedele 29. augusta 13:00 hod. do pondelka 30. augusta 2021 - 10:00 hod. Auto nemá žiadne špeciálne poznávacie znaky, má iba škrabanec nad kľučkou pravých predných dverí.

Detaily o odcudzenom vozidle:

  • Značka vozidla: Dacia 
  • Typ vozidla: Duster
  • EČV (ŠPZ): MT983FI
  • VIN: VF1HJD20364092774
  • Rok výroby: 2019
  • Farba: biela 

Pokiaľ niekde uvidíte jazdiť alebo nájdete zaparkované toto hľadané  vozidlo, ihneď volajte linku polície (158) a následne HAKA tím 0910666910.


Koncom augusta bolo v Žiline nájdené osobné auto značky Audi Q7, ktoré zmizlo približne týždeň predtým v okrese Dolný Kubín. Skupina HAKA na sociálnej sieti má už takmer 240-tisíc členov, ktorí sa aktívne podieľajú na pátraní. Vďaka všímavosti ľudí a šikovne prepracovanej aplikácii sa do dnešného dňa podarilo nájsť takmer tri stovky ukradnutých áut, ktoré by inak pravdepodobne majitelia už nikdy nevideli.

Pokiaľ chcete predísť podobným prípadom, zvážte použitie niektorého zo známych a overených zabezpečovacích systémov proti krádeži. Na výber máte mechanické alebo elektronické systémy od známych a rokmi overených značiek.

Medzi najčastejšie kradnuté patria značky Škoda, Volkswagen, Audi, BMW či Renault. Majiteľom sa odporúča montáž dodatočného zabezpečovacieho zariadenia od značiek ZEDER alebo VAM.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu