Pod Strečnom sa opäť stala vážna dopravná nehoda


Foto: Pod Strečnom sa opäť stala vážna dopravná nehoda
Galéria: 8 fotiek
Foto: Fanúšik

Na ceste 1/18 pod Strečnom došlo opätovne k vážnej dopravnej nehode, o čom svedčí aj privolaný vrtuľník. Približne o pol jedenástej sa podľa našich informácií zrazili tri osobné automobily, pričom účastníci nehody mali ostať zakliesnení vo vozidlách. Z miesta nehody odniesli zranených podľa očitých svedkov tri sanitky, dopravná situácia v úseku je komplikovaná. Pri novších informáciách budeme správu aktualizovať, pre dopravné hlásenia sledujte Dopravný servis Žilina.

Aktualizácia 14:00

21-ročnú vodičku musel do nemocnice v Martine transportovať vrtuľník záchrannej zdravotnej služby. Do nemocníc v Žiline a v Martine bolo prevezených celkom 7 osôb. Medzi zranenými osobami bol aj 2-ročný chlapec a 4-ročné dievčatko.

Pozrite si video z odletu vrtuľníka


Aktualizácia 18:02 Vyjadrenie polície

V sobotu 6. júna predpoludním došlo na ceste I/18 v katastri obce Strečno, okres Žilina k dopravnej nehode. 60 ročný vodič (z Humenného) viedol osobné motorové vozidlo Seat Leon v smere od Žiliny na Martin. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Peugeot 406, ktoré viedla 22 ročná vodička (z Čadce) v smere od Martina. Následne došlo k stretu vozidla Peugeot 406 s vozidlom Opel Zafira, ktoré viedol 37 ročný vodič (z Ružomberka) v smere od Martina.

Pri dopravnej nehode utrpeli, vodič vozidla Seat, vodička vozidla Peugeot a spolujazdec z vozidla Peugeot, zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní. Ďalší spolujazdec z vozidla Peugeot utrpel predbežne ľahké zranenia. Vodič vozidla Opel a jeho traja spolujazdci boli jednorazovo ošetrení. Vodič vozidla Opel sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U vodiča vozidla Seat a vodičky vozidla Peugeot bol nariadený odber krvi. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali cez obec Strečno. 

Výzva polície k disciplinovanosti a ohľaduplnosti

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu