Prípady koronavírusu začali stúpať: V stredu odhalili testy 590 nakazených, v nemocniciach leží 181 ľudí


Foto: Prípady koronavírusu začali stúpať: V stredu odhalili testy 590 nakazených, v nemocniciach leží 181 ľudí Foto: ilustračné / Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Počet osôb pozitívne testovaných na prítomnosť nového koronavírusu začal na Slovensku stúpať. Za uplynulý deň pribudlo 478 osôb testovaných formou RT-PCR testov a 112 antigénnymi testami.

Za posledný týždeň je počet pozitívne testovaných na delta variant 356 vzoriek z celkového počtu 359 sekvenovaných vzoriek. To predstavuje percentuálne zastúpenie na úrovni  99,2%.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Košickom kraji (86), nasleduje Prešovský (73), Žilinský (68), Trnavský (65), Bratislavský (56), Trenčiansky (54), Banskobystrický (46) a Nitriansky (30).


V nemocniciach je momentálne hospitalizovaných 181 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 132 ľudí. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) sú umiestnení 16 pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 13 osôb.

Od pondelka 13. septembra bude v Žilinskom kraji prvý červený okres - Bytča. Pri hromadných podujatiach tak bude povinné viesť zoznam účastníkov a športové súťaže budú povolené len pre režimy kompletne zaočkovaných alebo OTP. Bez testu sa ľudia nedostanú ani do fitness centier, wellness či aquaparkov a kúpeľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR