Muža, ktorý bodol nožom do hrudníka svojho kamaráta na Hlinách, odsúdil okresný súd v Žiline


Foto: Muža, ktorý bodol nožom do hrudníka svojho kamaráta na Hlinách, odsúdil okresný súd v Žiline

Koncom marca tohto roka došlo vo večerných hodinách na žilinskom sídlisku Hliny k vážnemu zraneniu 37-ročného muža. Ten utrpel bodné zranenie na hrudníku a zostal ležať na zemi pred bytovým domom. Tiesňovú linku kontaktovali obyvatelia, ktorí ho našli pri lavičke.

Incident sa stal približne okolo 19-tej hodiny v parku na ulici Bajzova. Privolaní záchranári muža na mieste ošetrili a s otvorenou ranou na hrudníku ho urýchlene transportovali do žilinskej nemocnice. Pacienta v kritickom stave museli bezodkladne operovať.

Muža mal skladacím nožom poraniť jeho kamarát pri roztržke. Obaja však pritom boli pod vplyvom alkoholu a priebeh udalosti ako aj detaily si presne nepamätajú. Obvinený sa na súde priznal a zároveň uviedol, že konal v obrane, aj keď nebola práve primeraná.

Okresný súd Žilina uznal obžalovaného za vinného zo zločinu ublíženia na zdraví a z prečinu výtržníctva. Mužovi bol udelený trest odňatia slobody vo výmere tri roky s podmienečným odkladom na skúšobný dobu s probačným dohľadom nad jeho správaním na obdobie tri roky.

Zároveň žilinský súd nariadil obžalovanému 52-ročnému Ladislavovi povinnosť podrobiť sa protialkoholickému liečeniu a osobne sa poškodenému ospravedlniť. Proti rozsudku sa nikto neodvolal, preto je právoplatný.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu